GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κωνσταντίνος Κουτσαβάκης: «Μ’ απαγόρευσαν, ρε μάγκες»! (video)

Σχολιάζει με τον μοναδικό μουσικό του τρόπο τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας αλλά και τον εμβολιασμό «Μ’ απαγόρευσαν, ρε μάγκες, να τα...


Σχολιάζει με τον μοναδικό μουσικό του τρόπο τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας αλλά και τον εμβολιασμό

«Μ’ απαγόρευσαν, ρε μάγκες, να τα πίνω να γλεντώ/ Στις ταβέρνες δεν αφήνουν εγώ να τους τραγουδώ/ Γιατί έτσι θεωρούνε μεταδίδω τον ιό/ Δεν πειράζει, θα το βρούνε απ’ τον ίδιο τον Θεό…»

Δυναμική επιστροφή από τον νεαρό ρεμπέτη Κουτσαβάκη, κατά κόσμον Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού μας τραγούδησε «Το ρε ματζόρε» της ζωής του στις αρχές της φετινής χρονιάς, απασχολώντας τόσο την επικαιρότητα όσο και τη δικαιοσύνη, επανέρχεται τώρα με το νέο του ρεμπέτικο τραγούδι. Τίτλος αυτού, «Μ’ απαγόρευσαν, ρε μάγκες» και στους στίχους του σχολιάζει με τον μοναδικό μουσικό του τρόπο τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας αλλά και τον εμβολιασμό.

«Τώρα άνοιξαν, ρε μάγκες, για να φέρουν τουρισμό/ Και μας άνοιξαν με μέτρα και με φουλ περιορισμό/ Κι αν τους κάνεις το χατίρι με τον εμβολιασμό/ Θα σου δώσουμε, ρε φίλε, 150 ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο οποίος αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της πλούσιας ρεμπέτικης παράδοσης στη χώρα μας.

Ο Κουτσαβάκης, μέντορας του οποίου υπήρξε ο αξέχαστος Αγάθωνας Ιακωβίδης, την περίοδο του lockdown βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη όταν «έφαγε» πρόστιμο επειδή οργάνωσε κορονοπάρτι μαζί με άλλους μουσικούς στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, τον «κάρφωσε» στην Αστυνομία ο πρώην της κοπέλας του, τον οποίον και φρόντισε αργότερα να ευχαριστήσει δημοσίως που τον έκανε διάσημο!

«Δεν γίνεται κάποιος να μου απαγορεύσει να παίξω το ρε ματζόρε για τη δικιά μου τη ζωή» είχε πει τότε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό «το ρε ματζόρε» λοιπόν έγινε viral και ο ρεμπέτης από τη Θεσσαλονίκη άρπαξε την ευκαιρία και το έκανε τραγούδι, με το οποίο αφηγείται όλη την περιπέτειά του.

Τώρα συνεχίζει τη δισκογραφική πορεία του σε ανάλογο μοτίβο δίνοντας τον τόνο μετά την καραντίνα με το «Μ’ απαγόρευσαν, ρε μάγκες», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum μαζί με βιντεοκλίπ σε σκηνοθεσία Λευτέρη Ραμπαζή, και αποτελεί μια διαφορετική, καυστική, μουσική ματιά στα νέα δεδομένα που ισχύουν στην καθημερινότητά μας.

πηγη