GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο – «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας...»

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, ...


Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το eperiskopio.blogspot την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε η παρέμβαση -εν μέσω της τελετής- και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

Ο π. Σεβαστιανός απευθυνόμενος προς την Λυκειάρχη τόνισε: "Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας!".

"Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα και ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό χωρίς μάσκα, και εσείς μου απαγορεύεται να εισέλθω και στις τάξεις;" - πρόσθεσε φανερά ενοχλήμένος ο π. Σεβαστιανός.


πηγη