GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ντροπή! Τιμωρήθηκαν σπουδαστές της Σχολής Λιμενοφυλάκων επειδή τραγούδησαν το… «Μακεδονία ξακουστή»!

Όλα θυσία στο βωμό της....συναίνεσης Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων να τιμωρήσει μια ολόκ...



Όλα θυσία στο βωμό της....συναίνεσης

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων να τιμωρήσει μια ολόκληρη τάξη σπουδαστών της, επειδή τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο χαρακτηρίστηκε… εθνικιστικό εμβατήριο!

«Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς», ήταν η δικαιολογία των υπευθύνων

Το περιστατικό μας θυμίζει τον Κρητικό αλεξιπτωτιστή, που δημοσίευσε selfie βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να τραγουδά το "Μακεδονία Ξακουστή" την ώρα που πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρητικός καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής τιμωρήθηκε με 6 ημέρες κράτηση επειδή βιντεοσκόπησε την πτώση του.
Ο ίδιος είχε πεί για την τιμωρία του:

«Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν πως η αγάπη για την πατρίδα την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας, δεν έχει καμία σχέση ούτε με φασισμό ούτε με ακραίες ιδεολογικές κατευθύνσεις».

Όπως και τότε είχαν χρησιμοποιηθεί αλλότριες δικαιολογίες για να δικαιολογηθεί η ποινή του - περί ασφάλειας-, έτσι και τώρα οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από αναμενόμενες δικαιολογίες περί «κανονισμών της σχολής» για να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση. «Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς», ήταν η απάντηση που δόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη «δημοκρατία», η οποία είναι σαφές ότι καλύπτει απόλυτα τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μήπως το «Μακεδονία Ξακουστή» απαγορεύεται για να μην ενοχληθούν οι Σκοπιανοί;
Είναι και αυτό στους «κανόνες» της Σχολής;


.