GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η αρχή του τέλους!

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου, Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής Την εβδομάδα που μας πέρασε, τα βασικότερα γεγον...

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Την εβδομάδα που μας πέρασε, τα βασικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το πολιτικό ημερολόγιο ήταν πρώτον η εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεύτερον ο κατ' ευφημισμόν ανασχηματισμός που έκανε ο κος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αυτή τέθηκε τελικά σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να δοθεί κάποια παράταση, χωρίς να υπάρχει κάποια υπαναχώρηση ή διαφοροποιητικός συμβιβασμός.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας – ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για αναστολή της απόφασης.

Έτσι από την περασμένη Τετάρτη, περίπου δέκα χιλιάδες προσωπικό που ασχολείται με την υγεία, εκ των οποίων οι έξι χιλιάδες είναι προσωπικό νοσοκομείων, οδηγείται εκτός ΕΣΥ, σε αναστολή εργασίας και άνευ πληρωμής.

Το ανεμβολίαστο προσωπικό αποτελείται κυρίως από νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

Είναι τα άτομα τα οποία πριν λίγο καιρό δικαίως ελάμβαναν τα εύσημα από την κυβέρνηση και τα κανάλια για τις  συνεχείς υπερβάσεις εαυτών στην μάχη κατά της λεγόμενης πανδημίας.

Αυτά τα άτομα τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κος Κικίλιας και ο κος Πλεύρης και τα ΜΜΕ που σχεδόν στο σύνολό τους τούς υποστηρίζουν προπαγανδιστικά, τα θεωρούν άτομα αντιδραστικά, αρνητές, ψεκασμένους και όποια άλλη κατάφωρα άδικη ταμπέλα μπορούν να σκεφθούν προκειμένου να τα μειώσουν και  να τα οδηγήσουν στην ανεργία, με σκοπό να αυξήσουν το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Αδιαφορούν οι ιθύνοντες για το πλήγμα που επιφέρουν σε ένα πολυταλανισμένο ΕΣΥ και δείχνουν ότι το μόνο που ουσιαστικά τους νοιάζει είναι να αυξήσουν τους εμβολιασμούς.

Όσον αφορά στα εμβόλια, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στην “μετάλλαξη Δέλτα”.

Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες υπέρ, αλλά υπάρχουν και αντίστοιχες και εξίσου έγκυρες κατά της χρήσης τους, με αποτέλεσμα να είναι πλέον προφανές ότι οι επιλογές του κου Μητσοτάκη είναι καθαρά πολιτικές, επιστημονικοφανείς και κατευθυνόμενες, παρά ορθολογικές και με στέρεες βάσεις.

Ο νέος Υπουργός Υγείας, κος Θ. Πλεύρης δήλωσε σχετικά με τις αναστολές εργασίας ότι  “...παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε.

Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας”.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ότι παρακολουθούν το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το κενό που θα υπάρξει έχουν σχεδιάσει να το καλύψουν με  ιδιώτες επαγγελματίες Υγείας, είτε με  τρίμηνη αρχικά σύμβαση ορισμένου χρόνου (επικουρική), είτε με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).

Ένα σχέδιο για να πετύχει κύριοι πρέπει να είναι κατάλληλο (να πετυχαίνει το σκοπό του),  αποδεκτό (να είναι μικρές οι δυσκολίες) και εφαρμόσιμο (να μπορεί να γίνει).

Το σχέδιό σας κύριοι, λυπάμαι αλλά δεν έχει κανένα από τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά. 

Διώχνετε 1245 άτομα - πληρώματα ασθενοφόρων, ειδικότητα με υψηλές απαιτήσεις ειδίκευσης και εκπαίδευσης, εκ των οποίων τα 350 στην Αττική και τα 300 στην Θεσσαλονίκη.

Είστε σίγουροι πως θα βρείτε αντικαταστάτες και πότε;

Το ίδιο με τους διοικητικούς, λέτε ότι θα βρεθούν αντικαταστάτες και παράλληλα θα αναβαθμιστεί το σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των ανεμβολίαστων διοικητικών είναι επικουρικοί με εξάμηνη σύμβαση που δεν ήταν βέβαιο ότι θα ανανεωθεί με την λήξη της. 

Τώρα τους διώχνετε και ζητάτε να έρθουν εμβολιασμένοι  αντικαταστάτες, με τρίμηνη πλέον σύμβαση (ανανεώσιμη). Είστε σίγουροι ότι θα τους βρείτε; Το ίδιο ισχύει για όλες τις ειδικότητες του προσωπικού Υγείας.  Το προσωπικό αυτό μέχρι τώρα υπηρετούσε και εσάς και την κοινωνία άψογα και εσείς το διαλύσατε.

Οι γνώσεις και η εμπειρία τους πάνω στην διαχείριση της “πανδημίας” και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ήταν ουσιαστικές και αποτελεσματικές και εσείς τους διώχνετε.

Πώς θα διαχειρισθείτε τώρα την αναμενόμενη έξαρση του φθινοπώρου;

Αυτό που έχετε καταφέρει, είναι ουσιαστικά η διάλυση του ΕΣΥ και η στροφή σημαντικότατου αριθμού πολιτών ενάντια στην κατάφωρα εσφαλμένη πολιτική που ακολουθείτε.

Μήπως νομίζετε ότι θα τους έχετε πολιτικά ομήρους και σίγουρους ψηφοφόρους με τις τρίμηνες συμβάσεις;

Αν ναι, απατάστε περίτρανα.

Το μόνο που φαίνεται να πετυχαίνετε είναι η ενδυνάμωση της παροχής Ιδιωτικής Υγείας με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη και σίγουρα υποβάθμιση των υπηρεσιών λόγω αύξησης των απαιτήσεων.  Υπάρχουν βέβαια και άλλου είδους πολίτες, οι μετανάστες, για τους οποίους δεν δείχνετε καμία μέριμνα για την υγεία τους και την προφύλαξή τους από την πανδημία.

Θα μπορούσατε κάλλιστα να έχετε κινητές μονάδες εμβολιασμού στον Έβρο και να τους εμβολιάζετε μόλις περνάνε το ποτάμι ή όταν αποκτούν την κάρτα που σηκώνουν χρήματα  από την τράπεζα.

Προς τι αυτές οι κατάφωρες διακρίσεις σας εις βάρος των μεταναστών; Άραγε η Αμάλ είναι εμβολιασμένη ή αδιαφορείτε και για αυτήν;

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε το πολιτικό σκηνικό την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ο λεγόμενος ανασχηματισμός που έκανε ο κος Μητσοτάκης. Εδώ φάνηκε ξεκάθαρα η διαχρονική συνέχεια της Ελληνικής φυλής, με τον τραγέλαφο να διαρρέει τα πολιτικά δρώμενα. Τι να πρωτοαναφέρω, τον τ. Υπουργό Υγείας κο Κικίλια, ο οποίος ανέλαβε τώρα το Υπουργείο Τουρισμού; Αφού εμβολίασαν τους νησιώτες εν αναμονή των τουριστών, τώρα με το τέλος του Αυγούστου, του έδωσαν το Υπουργείο τουρισμού, μήπως και τα καταφέρει να βρει κάποιον αργοπορημένο τουρίστα. Ο νέος Υπουργός Υγείας, αφού ξεκαθάρισε τις θέσεις του σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις, αρχικά παρακολουθεί την κατάσταση με την “Πανδημία”. ¨Όσον αφορά στον νέο ΥΦΕΘΑ κο Χαρδαλιά, τον μαχητή που πρωταγωνίστησε στη διαχείριση των κρίσεων της “Πανδημίας” και των Πυρκαγιών και ενός από τους βασικούς παράγοντες για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και της προσπάθειας διχασμού των Ελλήνων, τι τον έστειλαν να κάνει ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Εθνικής   Άμυνας;

Μήπως να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και να εντείνει τις πιέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Μήπως είδαν τους στρατιωτικούς στατιστικά λίγο “απείθαρχους” και έστειλαν τον Χαρδαλιά να τους “στρώσει”;

Και ο προκάτοχος Στεφανής τι έγινε;

Ολοκλήρωσε απλά τον κύκλο του ή φάνηκε απείθαρχος;

Μήπως θεωρήθηκαν πολλές οι 15 νέες κάμερες του Έβρου στον γόνο Σόρος;

Ο κος Χρυσοχοΐδης απομακρύνθηκε και ελπίζω να απομακρυνθούν και οι προσεγγίσεις του στη διαχείριση των πολιτών.

Δεν είναι ούτε δόκιμο ούτε ανθρώπινο αλλά επίσης είναι σίγουρα άκρως κατακριτέο, να ρίχνονται χημικά σε μικρά παιδιά που επ’ ουδενί δεν συνιστούν κάποια απειλή.

Για Αγροτική Ανάπτυξη, Υποδομές και Μεταφορές δεν έχω να σημειώσω κάτι ειδικό, εκτός από την γνωστή Ελληνική ρήση “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, λεφτά που σίγουρα προορίζονται για τους συγγενείς και τους ημέτερους, τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών και ομίλων και τις ΜΚΟ.  Εδώ τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά, η ΤΕΡΝΑ παραμένει ΤΕΡΝΑ, η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ παραμένει κερδοφόρα, οι υποδομές πληροφορικής και η Πράσινη Ενέργεια συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξη και την ευημερία προς όφελος της χώρας μας και οι νέες ανεμογεννήτριες θα στηθούν κανονικότατα.

Όσον αφορά στην υπόθεση Αποστολάκη και την μη αποδοχή ανάληψης του υπό σύσταση Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, σίγουρα υπάρχει πολύ παρασκήνιο και σκοπιμότητες πίσω από αυτήν την άρνηση. Είναι δεδομένη η προσπάθεια προσέγγισης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη κυβέρνηση και επίσης δεδομένη θεωρώ ότι ήταν η συμφωνία στο πρόσωπο του κου Αποστολάκη για ανάληψη Υπουργείου. Πιθανόν η  αντίδραση βουλευτών από ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ να ήταν ο καταλύτης της μη ευόδωσης του σχεδίου. Βλέπουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά τους στις πραγματικές δημοσκοπήσεις και παρόλα αυτά προσπαθούν συνέχεια να διατηρήσουν την εξουσία και τις καρέκλες τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να συνεχίσουν την καταστροφή τους.

Οι Έλληνες πολίτες, οι σκεπτόμενοι και ενεργοποιημένοι πολίτες, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά γίνονται ξεκάθαρα για τα μάτια του κόσμου, χωρίς καμία ουσία, με μοναδικό σκοπό το κέρδος ολίγου χρόνου ώστε να προλάβει ο κος Μητσοτάκης να ανέβει στην Θεσσαλονίκη και να αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Είναι στάχτη στα μάτια, είναι πίστωση χρόνου, είναι προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας. Είναι απόπειρα παραμονής και ενίσχυσης των μέτρων, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της αποκαλούμενης Κλιματικής Αλλαγής. Ετοιμάζουν νέα μέτρα υποδούλωσης των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, σε αντίθεση με την ασυδοσία που παρέχεται στους Ελληνοποιημένους μετανάστες. Δεν θα τους περάσει όμως. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε εκεί, απέναντί τους, μπροστά τους όπως ακριβώς μπροστά από την Βουλή στις προηγούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Με τα πανό μας, με τη φωνή μας, με τη δύναμή μας, με τους πολίτες να μας πλαισιώνουν όλο και πιο πυκνά. 

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


ellhnes.net