GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε αναταραχή η Ιταλία: Στους δρόμους οι Ιταλοί μετά τις εξαγγελίες Ντράγκι για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους

«Βράζει» η ιταλική κοινωνία: Πρωτοφανείς μεθοδεύεις για μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς Προ ενός πρωτοφανούς κύματος εσωτερικής ανατ...


«Βράζει» η ιταλική κοινωνία: Πρωτοφανείς μεθοδεύεις για μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς

Προ ενός πρωτοφανούς κύματος εσωτερικής αναταραχής βρίσκεται η Ιταλία λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ότι η χώρα του οδεύει προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Πέμπτη ο Ντράγκι δήλωσε ότι όλοι οι ενήλικοι Ιταλοί σύντομα θα υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο, μόλις ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων (ΕΜΑ) δώσει την άδεια για την έγκριση για τέσσερα, όπως είπε, εμβόλια.

 


Όπως αναφέρει η Guardian ο ΕΜΑ μπορεί να αποφασίσει για τα εμβόλια έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.



Ερωτηθείς αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου και αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε «ναι και στα δυο».

Σχετικά με την μέχρι τώρα εφαρμογή του πράσινου πάσου στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Ντράγκι υπογράμμισε οτι «θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, οτι «το 91,5% του διδακτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί» και οτι «η εκστρατεία εμβολιασμού αγκαλιάσθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους νέους»!

Ο Μάριο Ντράγκι, επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για τον COVID-19 και προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών.


Η δήλωση αυτή του Ιταλού πρωθυπουργού έχει δημιουργήσει κύμα οργής στην Ιταλία, με διαδηλώσεις αλλά και ακραίες αντιδράσεις όπως μηνύματα με απειλές κατά μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Οι εισαγγελικές αρχές στο Τορίνο ξεκίνησαν έρευνα γύρω από μια ομάδα στο  Telegram καθώς τα μέλη της οποίας εξαπέλυσαν απειλές κατά της ζωής του υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ακόμη ένας ποντικός που πρέπει να εξοντωθεί», «Θέλουμε σφαίρες» και «Πρέπει να πεθάνεις», είναι μερικά από αυτά.

Στη περασμένη Κυριακή ένας φημισμένος ιολόγος στο νοσοκομείο του Σαν Μαρίνο στην Γένοβα Matteo Bassetti, προσεγγίστηκε από ένα άγνωστο ο οποίος του φώναξε: «Θα μας σκοτώσεις όλους με αυτά τα εμβόλια και θα σε κάνουμε να το πληρώσεις αυτό».

O Ντράγκι εξέφρασε «την αλληλεγγύη του σε όσους έχουν γίνει θύματα εχθροπάθειας και δειλής βίας από τους αντιεμβολιαστές».

Οι διαδηλώσεις στην χώρα ξεκίνησαν από τις νέες εξαγγελίες του Ιταλού πρωθυπουργοί γι επέκταση χρήσης του «πράσινου πάσου», ενώ όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό τεστ 48 ώρες πριν χρησιμοποιήσουν τραίνο, αεροπλάνο, λεωφορείο ή πλοίο.


Στο Τορίνο εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν αγωγή κατά ενός διευθυντή σχολείου ο  οποίος είχε αρνηθεί να τους επιτρέψει την είσοδο στο σχολικό συγκρότημα χωρίς να έχουν το «πράσινο πάσο».



pronews