GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παρέμβαση Εθνικιστών: Ακυρώθηκε η εκδήλωση του Σκιάχτρου Αμάλ

Επεισόδια καταγράφηκαν στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο. Ομάδα Εθνικιστών οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαδρομής της προσφυ...


Επεισόδια καταγράφηκαν στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Ομάδα Εθνικιστών οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαδρομής της προσφυγοπούλας Αμάλ-συμβούλου της μεταναστευτικής κρίσης,  της μαριονέτας ύψους 3,5 μέτρων από τη Συρία που περπάτησε στο σημείο.

Στο ίδιο μέρος διαμαρτυρήθηκαν με συγκέντρωση και αντιεξουσιαστές που πέταξαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα σε ατυνομικούς οι οποίοι απάντησαν, με τη σειρά τους, με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής της από την πλατεία Ασωμάτων μέχρι την Τεχνόπολη ο κόσμος περπατούσε πλάι-πλάι με την Αμάλ, ενώ μουσικοχορευτικά δρώμενα πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα, καθώς μια ομάδα μουσικών και χορευτών ξετύλιγε μαζί της τον αριαδνικό της μίτο.

Φτάνοντας στην Τεχνόπολη η Αμάλ συνέχισε να διηγείται την ιστορία της σε μικρούς και μεγάλους, καθώς ακολούθησε εκδήλωση με την μικρή προσφυγοπούλα να έρχεται αντιμέτωπη με έναν μινώταυρο, (εμπνευσμένο από τον ταύρο της Γκερνίκα του Πικάσο, δημιούργημα μελών της UNIMA Hellas).

Όπως ενημέρωσε ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά», με νέα ανάρτησή του στο Facebook, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, γι’ αυτό και καλούν σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία Αυδή. 

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του ‘The Walk’ στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ», ανέφεραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

πηγη