GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται η "Μεγάλη Σερβία": "Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για την χώρα" δηλώνει Σέρβος υπουργός στην νεολαία.

"Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για την χώρα" δηλώνει Σέρβος υπουργός στην νεολαία. Με ρωσικές πλάτες το ρεσιτάλ πατριωτισμού...


"Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για την χώρα" δηλώνει Σέρβος υπουργός στην νεολαία. Με ρωσικές πλάτες το ρεσιτάλ πατριωτισμού;

Ηημέρα εορτής στην Σερβία για την νίκη της χώρας το 1918 κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, έρχεται εν μέσω εκκλήσεων της σερβικής κυβέρνησης σε όλους τους Σέρβους στα Βαλκάνια να ενωθούν σε ένα κράτος, αναφέρουν ΜΜΕ.

Η Σερβία επέδειξε τη στρατιωτική της δύναμη την Τετάρτη στον εορτασμό της εθνικής εορτής, απαιτώντας την ένωση όλων των Σέρβων στα Δυτικά Βαλκάνια, ενάντια στα αλβανικά και τουρκικά σχέδια για την Μεγάλη Αλβανία που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εδώ και μερικά χρόνια με την κατασκευή δεκάδων Τζαμιών και μπόλικου χρήματος.



Οι πολιτικοί ηγέτες της Σερβίας και της Δημοκρατίας Σέρπσκα στην Βοσνία παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι, επαινώντας την ενίσχυση του στρατού της χώρας, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους Σέρβους να πιστέψουν στην εθνική τους ταυτότητα και την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν για τη χώρα τους.

Η Σερβία γιόρτασε για πρώτη φορά την «Ημέρα της Σερβικής Ενότητας, Ελευθερίας και Εθνικής Σημαίας».

Οι γιορτές θεσπίστηκαν πέρυσι στη Δημοκρατία Σέπρσκα ( Βοσνία και Ερζεγοβίνη) από τον ηγέτη της Μιλοράντ Ντόντικ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παρακολούθησε συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι μαζί με τον Ντόντικ.

Ο Σέρβος πρόεδρος επαίνεσε την ενίσχυση του στρατού «τουλάχιστον πέντε φορές» τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής του, ενδεικτικό των προετοιμασιών των Σέρβων να αντιμετωπίσουν άσχημες καταστάσεις στα Βαλκάνια.

Ο Βούτσιτς, ο οποίος ήταν υπουργός πληροφοριών υπό το καθεστώς του Μιλόσεβιτς στη δεκαετία του '90, μπορεί να δήλωσε ότι η Σερβία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν αλλά τόνισε με εμφατικό τρόπο: «Η Σερβική σημαία απειλεί κάποιον και περιμένουν να ζητήσουμε συγγνώμη;

Η απάντησή μου είναι: Ποτέ ξανά.

Θα σηκώσουμε τη σημαία μας με υπερηφάνεια οπουδήποτε στον κόσμο».

Ο Ντόντικ από την πλευρά του επανέλαβε ότι "οι Σέρβοι στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη (Β -Ε) θεωρούν ότι η Σερβία είναι η πατρίδα τους, υπονοώντας για άλλη μια φορά ένα πιθανό αίτημα διαχωρισμού της Δημοκρατίας Σέρπσκα από τη Β -Ε και προσχώρησης στη Σερβία".

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Σελάκοβιτς κάλεσε τη Σερβική νεολαία να καλλιεργήσει την  σερβική ταυτότητα λέγοντας: «Εμείς ως έθνος θα επιβιώσουμε εάν είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να παλέψουμε για το δικό μας μέλλον.

Αν ήταν εύκολο να είσαι Σέρβος, τότε όλοι θα ήταν Σέρβοι.

Είμαστε όμως ένα έθνος που έχει επιβιώσει στην ιστορία επειδή πολεμάμε και θα είναι πιο εύκολο για εμάς να πολεμήσουμε μαζί, με την κοινή μας συνείδηση ​​και ταυτότητα».

Ο εορτασμός της Ημέρας της Σερβικής Ενότητας συμπίπτει με τις εκκλήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Αλεξάνταρ Βούλιν προς Σέρβους στα Δυτικά Βαλκάνια να ενωθούν σε ένα κράτος.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια Σέρβοι ζουν στη Βοσνία, την Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο.

Υπό τον Βούτσιτς, η Σερβία έχει ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και τη στρατιωτική της ικανότητα με προμήθειες και από τις δύο χώρες.

Η Ρωσία, ( η οποία έχει εγγυηθεί την ακεραιότητα της χώρας) θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό το σχέδιο στα Βαλκάνια, διότι χωρίς αυτήν κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό επουδενί.

Η κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει μεταφερθεί στην βαλκανική χερσόνησο που αποτελεί μακρινό σύνορο της Ρωσίας, η οποία θα επιδιώξει να κάνει αισθητή εκεί την παρουσία της, για να αναχαιτίσει ΗΠΑ και Τουρκία που έχουν  τα δικά τους γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια.


ΠΗΓΗ