GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στόλτενμπεργκ: Ανησυχητική η κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, Βούτσιτς «δεν θέσαμε σε κίνδυνο την ειρήνη»

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με, όπως...


Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, την ανησυχητική κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. 

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι η Σερβία δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Βρυξελλών ή το ψήφισμα 1244 με κανένα τρόπο, ούτε μια κίνηση, ούτε έθεσε σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης με οποιονδήποτε τρόπο.

«Η πλήρης κατοχή με θωρακισμένα οχήματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, η οποία πραγματοποιείται από την Πρίστινα, συνεχίζεται εδώ και επτά ημέρες και όλη η διεθνής κοινότητας σιωπούν δυνατά», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Πρόσθεσε ότι }παρ’ όλα αυτά, όλοι ανησυχούν ξαφνικά όταν βλέπουν σερβικά ελικόπτερα και αεροπλάνα στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας, γιατί υποθέτω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ή δεν πρέπει να απογειώνονται μέχρι να το εγκρίνει ο Κούρτι ή κάποιος από τη διεθνή κοινότητα».

Η Σερβία σέβεται όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει, η Σερβία θα ενεργεί πάντα υπεύθυνα και σοβαρά, αλλά η Σερβία εξακολουθεί να ρωτά πότε θα ξεκινήσει ο σχηματισμός της JCC και πότε θα αποσυρθούν οι τεθωρακισμένες μονάδες του Κούρτι από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου του Βούτσιτς.

Στο τέλος, με ευγνωμοσύνη στον Γενικό Γραμματέα Στόλτενμπεργκ για τη σωστή στάση και την επιθυμία να ακούσει τη σερβική πλευρά, ο Βούτσιτς ρώτησε ποιον κανόνα και διεθνή κανονισμό παραβίασε η Σερβία.

«Σήμερα, χθες ή οποιαδήποτε στιγμή», ρώτησε ο Βούτσιτς.

Μετά από συνομιλίες τόσο με τον Βούτσιτς όσο και με τον Άλμπιν Κούρτι, ο Στόλτενμπεργκ έγραψε στο Twitter ότι είναι απαραίτητο να μειωθούν οι εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και να επιστρέψουν στο διάλογο, σημειώνει η σερβική  πύλη πληροφοριών «N1 Info».

www.echedoros-a.gr