GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Αυστραλία «σπάει» τη συμφωνία με την Γαλλία για τα υποβρύχια μετά την ανακοίνωση του AUKUS

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της αιφνίδιας, αλλά και βαρυσήμαντης ανακοίνωσης της τριμερούς νέας συμμαχίας ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας ...


Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της αιφνίδιας, αλλά και βαρυσήμαντης ανακοίνωσης της τριμερούς νέας συμμαχίας ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, επιβεβαίωσε σήμερα την ακύρωση της γιγαντιαίας σύμβασης του 2016 με τη Γαλλία, για την προμήθεια συμβατικών υποβρυχίων, προτιμώντας την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων με αμερικανική και βρετανική τεχνολογία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της αιφνίδιας, αλλά και βαρυσήμαντης ανακοίνωσης της τριμερούς νέας συμμαχίας ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας, με την ονομασία AUKUS, που μεταξύ άλλων θα βοηθήσει την Αυστραλία ώστε να αποκτήσει υποβρύχια με πυρηνική ενέργεια και στόχο έχει να ανακόψει τη δυναμική της Κίνας.

«Η απόφαση που λάβαμε να μην συνεχίσουμε με τα υποβρύχια κατηγορίας Attack και να το ακολουθήσουμε άλλο δρόμο δεν είναι αλλαγή νοοτροπίας, είναι αλλαγή ανάγκης», δήλωσε ο Μόρισον, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης την αγορά αμερικανικών πυραύλων Tomahawk.


ΠΗΓΗ