GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Φαρμάκι» ο καφές - Έρχονται αυξήσεις έως και 20% - Αυξήσεις ''σοκ'' και στο ψωμί

Ένα espresso πακέτο που αυτή τη στιγμή στοιχίζει από 1,40-2 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 1,60-2,40 € Πως η ξηρασία στη Βραζιλία, τ...


Ένα espresso πακέτο που αυτή τη στιγμή στοιχίζει από 1,40-2 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 1,60-2,40 €

Πως η ξηρασία στη Βραζιλία, τα μέτρα κατά του Κορωνοϊού στο Βιετνάμ ή η ξηρασία στον Καναδά επηρεάζουν τις τιμές σε βασικά αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας μας.

Συγκεκριμένα θα δούμε τις ανατιμήσεις σε γάλα, ψωμί, ζυμαρικά και καφέ, αλλά και τις προβλέψεις για το που μπορεί να φτάσουν το φθινόπωρο οι τιμές.

Στο MEGA μιλούν ιδιοκτήτες καταστημάτων και καταναλωτές

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας καταστροφικός παγετός στη Βραζιλία, τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊο στo Βιετνάμ με το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων τον καφέ;

Δυστυχώς μεγάλη καθώς οι παράγοντες αυτοί έχουν εκτοξεύσει διεθνώς την τιμή του καφέ κατά 50% με τις αυξήσεις να είναι προ των φλυτζανιών μας.

Η τιμή του καφέ αναμένεται να αυξηθεί κατά 10%-20%.

Έτσι για παράδειγμα ένα espresso πακέτο που αυτή τη στιγμή στοιχίζει από 1,40-2 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 1,60-2,40 €.

Η ξηρασία και η ζέστη στον Καναδά έφεραν και τις υψηλότερες τιμές του σιταριού που αποτελεί και το χρυσό υλικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Το ψωμί αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο φθινόπωρο κατά 20% συμπαρασύροντας μαζί και τα υπόλοιπα αρτοσκευάσματα με κάποιους φούρνους να έχουν ήδη προχωρήσει σε ανατιμήσεις.

Μισό κιλό ψωμί που αυτή τη στιγμή κοστίζει από 0,85-0,87 λεπτά αναμένεται να αυξηθεί στο 1 ευρώ.

Στην ίδια μοίρα και τα ζυμαρικά καθώς εκεί αναμένονται αυξήσεις ακόμη και της τάξεως του 23%.

Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του και ανακοίνωσε χτες μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας – τα οποία όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη στο ειδικό περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου θα έχουν παροδικό χαρακτήρα.

Η αύξηση τιμών του σιταριού όμως με τη σειρά της έχει οδηγήσει και σε αύξηση των ζωοτροφών κατά 45% με το κόστος της παραγωγής γάλακτος ήδη να έχει φουσκώσει συμπαρασύροντας μια σειρά προϊόντων.

Oι καταναλωτές ήδη αγοράζουν ακριβότερα το φρέσκο γάλα καθώς οι τιμές είναι αυξημένες κατά 3%.


πηγη