GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκβιασμός στους πυρόπληκτους της Εύβοιας: ''Ή σκάτε τα χρήματα, ή θα μείνετε πίσω'' - Πλήρωναν εισιτήρια για την εκκένωση με ferry boat!

Σύγχρονοι μαυραγορίτες ζητούσαν από τους πυρόπληκτους της Εύβοιας να πληρώσουν για να τους εκκενώσουν από τις πυρκαγιές Απόκοσμες είναι ...



Σύγχρονοι μαυραγορίτες ζητούσαν από τους πυρόπληκτους της Εύβοιας να πληρώσουν για να τους εκκενώσουν από τις πυρκαγιές

Απόκοσμες είναι οι εικόνες από τη Εύβοια.

Σήμερα στο έλεος του Θεού είναι η βόρεια Εύβοια.

Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν και βλέπουν τα πάντα να καταστρέφονται γύρω τους.

Μάλιστα πλήρωναν εισιτήριο για να φύγουν μέχρι να υπάρξει σχετική παρέμβαση! 

Όπως μεταδίδει και το Mega, μέχρι πριν λίγα λεπτά οι κάτοικοι και οι παραθεριστές πλήρωναν κανονικά εισιτήριο για να μπουν στο φέρι μποτ και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος, ενώ πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή να μεταφερθούν δωρεάν όσοι απομακρύνονται με φέρι μποτ από τη φλεγόμενη Εύβοια.



Η κατάσταση στο νησί παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με το μέτωπο της φωτιάς να απειλεί πολλούς οικισμούς και τους κατοίκους της περιοχής να απευθύνουν ύστατη έκκληση για βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό και να καταγγέλλουν την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λιμενικό: 349 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Πευκί

Στη διάσωση και περισυλλογή 349 ατόμων έχουν προχωρήσει δυνάμεις του Λιμενικού από το Πευκί Εύβοιας, έπειτα από τις εντολές εκκένωσης της περιοχής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που την έχει κυκλώσει.

Τα άτομα αυτά, επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στο Πευκί τρία σκάφη του Λιμενικού, δυο πλοία και δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατηγό, δυο τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη για πιθανή περισυλλογή κατοίκων και τουριστών.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως μέχρι νεωτέρας, μεταφορές προς Εύβοια με δρομολογημένα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία από Αρκίτσα-Αιδηψό και Γλύφα-Αγιόκαμπο θα αφορούν μονάχα περιπτώσεις ατόμων και οχημάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες καταπολέμησης των πυρκαγιών ή έκτακτες ανάγκες, που θα αποδεικνύονται. Επίσης, οχήματα μεταφοράς καυσίμων δεν θα εξυπηρετούνται από την πορθμειακή γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου.

Πρόεδρος πυροσβεστών: Μέχρι αύριο θα έχει λήξει ο πύρινος εφιάλτης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς που κατακαίει εδώ και μέρες την Εύβοια, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Σημείωσε δε ότι οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι, ενώ στάθηκε και στις δυνάμεις που έχουν έρθει από το εξωτερικό. 

Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για τον έλεγχο του πύρινου εφιάλτη στην Εύβοια. «Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε το μέτωπο στην Εύβοια μας προβληματίζει ιδιαίτερα: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Στάθηκε δε, στην βοήθεια που έχει ήδη καταφθάσει στην Εύβοια από πυροσβεστικές δυνάμεις του εξωτερικού: « Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών.»

Όπως είπε το πύρινο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλλει των δυνάμεών τους: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιουν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες». 

πηγη