GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πετρέλαιο: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία για τρίτη ημέρα εν μέσω αύξησης της ζήτησης

Αντίθετα μείωση κατέγραψαν οι εγχώριες προμήθειες βενζίνης με την ζήτηση του καυσίμου να αυξάνεται αυτήν την εβδομάδα Κέρδη κατέγραψε το...



Αντίθετα μείωση κατέγραψαν οι εγχώριες προμήθειες βενζίνης με την ζήτηση του καυσίμου να αυξάνεται αυτήν την εβδομάδα

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο την Τετάρτη, συνεχίζοντας στο ανοδικό τέμπο που κινείται από την αρχή της εβδομάδας, με την τιμή του καυσίμου να αντλεί ώθηση σήμερα από τη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης και τη νέα εβδομαδιαία μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας, τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου μειώθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση.

Μείωση κατέγραψαν επίσης και οι εγχώριες προμήθειες βενζίνης, κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, με την ζήτηση του καυσίμου να αυξάνεται αυτήν την εβδομάδα.

Μετά και τη σημερινή άνοδο τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Brent διεύρυναν τα κέρδη του προηγούμενου διημέρου, της τάξης του 8%, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του επταήμερου πτωτικού σερί που προηγήθηκε, εν μέσω των ανησυχιών που προκαλεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο κατά 82 σεντς ή 1,2% και έκλεισε στα 68,36 δολάρια το βαρέλι.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που κατέγραψε το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, που ενισχύθηκε κατά 1,20 δολάρια ή 1,7% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 72,25 δολάρια το βαρέλι.

Παρότι δε οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας αναμένεται να παραμείνουν στο προσκήνιο, διατηρώντας την μεταβλητότητα στην αγορά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο έχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ο OPEC παραμένει πιστός στις αποφάσεις του όσον αφορά το ύψος της παραγωγής του.


πηγη