GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κατακεραυνώνουν τον Μπάιντεν επειδή κοίταξε το ρολόι του στην τελετή για τους νεκρούς στρατιώτες

O Τζο Μπάιντεν φαίνεται κάποια στιγμή να σηκώνει το χέρι του και να κοιτάει το ρολόι του, μια κίνηση που προκάλεσε οργή σε βετεράνους κα...


O Τζο Μπάιντεν φαίνεται κάποια στιγμή να σηκώνει το χέρι του και να κοιτάει το ρολόι του, μια κίνηση που προκάλεσε οργή σε βετεράνους και συντηρητικούς σχολιαστές

Πυρά δέχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά από τις εικόνες που άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στις οποίες φαίνεται να κοιτά το ρολόι του λίγα δευτερόλεπτα μετά τον χαιρετισμό προς τιμήν της επιστροφής των 13 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του ISIS-K στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στάθηκε σιωπηλός με το δεξί του χέρι στο στήθος του στη διάρκεια της τελετής στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, όπου έφτασαν τα λείψανα των 13 στρατιωτών σε φέρετρα καλυμμένα με την αμερικανική σημαία. Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικίας 20-31 ετών.



Όμως ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται κάποια στιγμή να σηκώνει το χέρι του και να κοιτάει το ρολόι του, μια κίνηση που προκάλεσε οργή σε βετεράνους και συντηρητικούς σχολιαστές.

«Ο Μπαίντεν, καθώς τα φέρετρα περνούσαν μπροστά του, έπρεπε να ρίξει μια ματιά στο ρολόι του. Έχει κάτι πιο σημαντικό να κάνει;», έγραψε ο βετεράνος J Larry Hanna.

Κάποιος άλλος σχολίασε: «Αφότου ένας νεκρός στρατιώτης περνάει, ο Μπάιντεν δίχνει την πραγματική απίστευτα ψυχή του γεμάτη ασέβεια, κοιτάει το ρολόι του σαν να πρέπει να πάει κάπου αλλού. Είμαι τόσο θυμωμένος, αυτό είναι ένα προσωπικό χαστούκι σε όλους τους βετεράνους και σε όσους υπηρετούν».


Αλλά και Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν έντονη κριτική στον αμερικανό πρόεδρο. Ο κυβερνήτης του Αρκάνσας Mike Huckabee σχολίασε πως «πολλοί από εμάς θυμόμαστε τον πρόεδρο Μπους να τσεκάρει το ρολόι του στη διάρκεια ενός ντιμπέιτ και πόσο άσχημα φαινόταν αυτό. Αλλά αυτό είναι σοκαριστικό και θα το θυμόμαστε».

Σημειώνεται πως η επίθεση που στοίχισε τη ζωή των 13 αμερικανών στρατιωτών σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, προκαλώντας εκατοντάδες ακόμη θανάτους. Είναι οι πιο αιματηρή μετά τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο τότε πρόεδρος, Ντοναλντ Τράμπ, είχε καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ταλιμπάν λέγοντας ότι έως τον Μάιο του 2021 θα έχουν αποχωρήσει όλες οι αμερικανικές δυνάμεις.