GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μάικ Πομπέο για πτώση Αφγανιστάν: Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν ασχολούνται με την Κλιματική Αλλαγή

Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε την Κυριακή την κυβέρνηση Μπάιντεν για την πτώση του Αφγανιστάν στους Τα...


Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε την Κυριακή την κυβέρνηση Μπάιντεν για την πτώση του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του στο «Fox News Sunday», ο Πομπέο είπε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην αποχώρησή της από το Αφγανιστάν και αγνόησε θέματα εξωτερικής πολιτικής για να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η κριτική φυλετική θεωρία.

«Η αδύναμη αμερικανική ηγεσία βλάπτει πάντα την αμερικανική ασφάλεια», είπε ο Πομπέο στον Κρις Ουάλας, παρουσιαστή του Fox News.

«Αυτό είναι λοιπόν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Μπάιντεν που ουσιαστικά εγκατέλειψε την παγκόσμια σκηνή υπέρ της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Πομπέο.

«Έχουν επικεντρωθεί στην κριτική φυλετική θεωρία ενώ η πρεσβεία κινδυνεύει.

»Αυτό δεν συνέβη στα τέσσερα χρόνια μας. Νομίζω ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εδώ», είπε.

Ο Μπάιντεν εξέδωσε το Σάββατο μια ανακοίνωση κατηγορώντας τη συμφωνία της κυβέρνησης Τραμπ με τους Ταλιμπάν το 2020, λέγοντας ότι «άφησε τους Ταλιμπάν στην πιο ισχυρή στρατιωτική θέση από το 2001» και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του άφησε λίγες επιλογές.

Ο Πομπέο επέβλεψε τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων έως την 1η Μαΐου.

Ο Πομπέο αντιτάχθηκε στην κατηγορία του Μπάιντεν για τον προκάτοχό του, υποστηρίζοντας ότι οι Ταλιμπάν ήταν υπό έλεγχο όταν μειώθηκαν τα στρατεύματα πέρυσι ενώ ο πρώην πρόεδρος Τραμπ ήταν ακόμη στην εξουσία.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν συνέβη στη βάρδια μας», είπε ο Πομπέο.


tribune