GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σε εξέλιξη το σχέδιο ''Μ. Κουρδιστάν'': Ξεκίνησαν οι διεργασίες ένωσης όλων των Κούρδων - ''Πράσινο φως'' από ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Διοικητής στη Συρία Paul T. Calvert στο συμβούλιο που διοργανώθηκε από το SDF! Αλλάζουν όλα στη Συρία, καθώς οι καταστροφικ...


Ο Αμερικανός Διοικητής στη Συρία Paul T. Calvert στο συμβούλιο που διοργανώθηκε από το SDF!

Αλλάζουν όλα στη Συρία, καθώς οι καταστροφικές επιλογές του Ν. Τραμπ ανήκουν στο παρελθόν, με την νέα αμερικανική διοίκηση να στηρίξει ξεκάθαρα τους Κούρδους του SDF! 

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προκάλεσαν σοκ και δέος στην Άγκυρα, η οποία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις φωτιές, αλλά και τις ΗΠΑ! 

Πριν λίγες ώρες, ο Αμερικανός Διοικητής στη Συρία Paul T. Calvert και ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) Mazloum Abdi, βρέθηκαν πλάι πλάι στην ετήσια συνάντηση  του SDF στη βορειοανατολική πόλη Hasakeh της Συρίας.




H συνάντηση που αλλάζει τα δεδομένα 

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της ετήσιας συνάντησης των στρατιωτικών συμβουλίων από τις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Αντιπροσωπείες του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, του Κόμματος Μέλλοντος της Συρίας, του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν, αξιωματούχοι του κόμματος από τις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας, αξιωματούχοι των κουρδικών και αραβικών φυλών, Κούρδοι από την Τουρκία και το Ιράκ και των Δυνάμεων Αυτοάμυνας βρέθηκαν επίσης στη συνάντηση.
 
Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί, δεσμεύτηκε να εργαστεί για την επιστροφή των εκτοπισμένων και τη συνέχιση του πολέμου κατά του ISIS, ζητώντας διεθνή υποστήριξη, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά τους για διάλογο με οποιοδήποτε μέρος και αναζητώντας λύση στη συριακή κρίση, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Ο στρατηγός Paul T. Calvert, επαίνεσε τον ηγετικό ρόλο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην καταπολέμηση κατά των μισθοφόρων του ISIS. 

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες, οι παρευρισκόμενοι συνέχισαν τις δραστηριότητες της ετήσιας συνάντησης και σύμφωνα με πηγές συζητήθηκε και ο ρόλος της Τουρκίας, με τον Paul T. Calvert, να διαβεβαιώνει την στήριξη των ΗΠΑ στο  SDF. 

Αντίδραση Τουρκίας 
 
''Ένας κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός παρευρέθηκε στη λεγόμενη ετήσια συνάντηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας ομάδας που κυριαρχείται από το συριακό παρακλάδι του ''τρομοκρατικού'' ΡΚΚ.''

Ο Υποστράτηγος Paul T. Calvert παραβρέθηκε στη συνάντηση των ''τρομοκρατών''.

Ο διαβόητος Κούρδος Ferhat Abdi Şahin, με κωδικό όνομα Mazloum Kobani, έκανε την εναρκτήρια ομιλία στη συνάντηση. Το SDF που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, είναι μια νέα έκδοση του YPG με το οποίο οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Daesh.

Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν κυρίως με το YPG στη βορειοανατολική Συρία για να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Η Τουρκία αντιτάχθηκε σθεναρά στην παρουσία της ''τρομοκρατικής'' ομάδας στη βόρεια Συρία. 

Με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Daesh, οι ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση και έδωσαν όπλα στο YPG'', αναφέρουν οι τρομοκρατημένοι Τούρκοι, οι οποίοι ''βλέπουν'' το σχέδιο ''Μ. Κουρδιστάν'' να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Νομίζουμε ότι η κίνηση των ΗΠΑ, θα είναι απαρχή της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους με την ένωση των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας.
Η συνέχεια μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα θα περιλαμβάνει σίγουρα την ΝΑ Τουρκία και το δυτικό Ιράν μαζί με συνταρακτικά γεγονότα που θα αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής.



πηγη