GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Τι θέση παίρνει η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις συνεχείς απρόκλητες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας; Τα ...



Τι θέση παίρνει η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις συνεχείς απρόκλητες ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας;

Τα τελευταία δύο χρόνια το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Συρίας, δημιουργώντας καταστροφές και χύνοντας αίμα, παρ όλες τις γενικά επιτυχημένες αναχαιτίσεις των περισσοτέρων από αυτές τις επιθέσεις, από το συριακό σύστημα αεράμυνας.

Η συριακή κυβέρνηση κάθε φορά που γίνεται πυραυλική επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας κάνει διάβημα διαμαρτυρίας προς το συμβούλιο ασφαλείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτές τις επιθέσεις. Ακολουθεί σταθερά, την οδό του Διεθνούς Δικαίου.

Και το συμβούλιο ασφαλείας κάθε φορά που γίνεται επίθεση, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και δεν κάνει τίποτα γι' αυτό.

Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, και ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε ότι:
«υπάρχει το πρακτικό ζήτημα, ότι δηλαδή το Ισραήλ έχει τον έλεγχο των Υψιπέδων του Γκολάν, ανεξάρτητα από το νομικό status αυτού του ζητήματος. Και έτσι πρέπει να παραμείνει η κατάσταση, εκτός αν φτάσουν τα πράγματα σε ένα σημείο, όπου όλα όσα γίνονται και αφορούν την Συρία, υα σταματήσουν να αποτελούν κίνδυνο για το Ισραήλ, και δεν είμαστε καθόλου κοντά σε αυτό το σημείο».

Πώς είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να βλέπουν τη Συρία ως απειλή για το Ισραήλ όταν το Ισραήλ είναι αυτό που έχει καταλάβει συριακό έδαφος- το Γκολάν και όταν μάλιστα υπάρχει ένα ειδικό ψήφισμα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (Re solution 497), το οποίο δηλώνει ότι η προσάρτηση του Γκολάν από το Ισραήλ είναι «άκυρη και χωρίς διεθνή νομική ισχύ» και καλεί περαιτέρω το Ισραήλ να αποχωρήσει και να αναστείλει την δράση του.

Δυστυχώς, υπάρχει μακρύ ιστορικό που δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν-μπλοκάρουν ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ και ανατρέπουν στη πράξη, την διεθνή νομιμότητα.

Οι ΗΠΑ όμως δεν σταματούν εκεί. Ξεπερνούν τον εαυτό τους, δηλώνοντας ότι η Συρία αποτελεί απειλή για το Ισραήλ. Η Δύση φαίνεται να πιστεύει αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα, προκλητικά, προσποιείται ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.