GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επιφυλακτική η Λευκωσία στα όσα νέα «μαγειρεύει» ο ΟΗΕ και η Λουτ

Τα όσα συνέβησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Ιούλιο κάνουν την Λευκωσία ιδιαίτερα επιφυλακτική στα νέα μαγειρέματα της Λουτ.  Σύμφωνα με...


Τα όσα συνέβησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Ιούλιο κάνουν την Λευκωσία ιδιαίτερα επιφυλακτική στα νέα μαγειρέματα της Λουτ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκωσία έχει λάβει γνώση για τα σενάρια που επεξεργάζονται Γκουτέρες και Λουτ, με σκοπό να επαναφέρουν τις συνομιλίες, με σημείο αφετηρίας τον Σεπτέμβριο και την Γενική Συνέλευση. 

Αν και ο Γ.Γ., είναι ιδιαίτερα διστακτικός, γιατί θα ήταν αποτυχία να καρπωθεί ακόμη ένα αδιέξοδο, οι Βρετανοί, όμως, επαναλαμβάνουν μονότονα τα όσα μηχανεύονται.  Το κύριο σενάριο, είναι πως ο ΟΗΕ επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, αρχικά, μέσω μιας συνάντησης Γκουτέρες – Αναστασιάδη – Τατάρ στη Νέα Υόρκη, η οποία μπορεί να αποφέρει μια κοινή δήλωση που θα δίνει ελπίδα στον διάλογο.  Εάν αναλογιστεί κανείς, όμως, τις μηδενικές υποχωρήσεις των Τούρκων, αντιλαμβάνεται πως στόχευση είναι να συρθεί η Λευκωσία σε ένα νέο κυκεώνα αδιεξόδου.

Ο Τατάρ δήλωσε πως θέλουν συμφωνία από κράτος σε κράτος σε γερή βάση, σε σίγουρα χέρια, κατά την έκφρασή του.

Παράλληλα, έκανε λόγο για δολοφονίες Τ/κ από Ε/κ, κατά την τουρκική εισβολή, θέτοντας εαυτούς ως θύματα και λέγοντας ότι δεν επέβαλαν κυρώσεις τα Η.Ε και η διεθνής κοινότητα.

Η Λευκωσία τηρεί στάση αναμονής, ενώ, όπως μαθαίνουμε, φαίνεται να ευελπιστεί σε μια συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Νέα Υόρκη, πριν την Γενική Συνέλευση, χωρίς να αποκλείονται οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Να επισημάνουμε, τέλος, ότι ο Πρόεδρος ήδη δέχεται πιέσεις από κύκλους εντός και εκτός του Προεδρικού, για να προσέλθει σε μια τριμερή με Τατάρ και Γκουτέρες, αγνοώντας τις προϋποθέσεις που θέτουν οι Τούρκοι για συζήτηση μόνο δύο κρατών.



πηγη