GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Παναγίας στην Τήνο ενώ στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκ...



Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Ο κ. Δωρόθεος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η Παναγία, η Μητέρα μας, να θεραπεύσει γρήγορα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένοι από τον κορωνοϊό”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, πρόσθετε ότι “ευχόμαστε γρήγορα να φύγει μακριά από την ζωή μας και την πατρίδα μας αυτός ο κίνδυνος, και να βρούμε όλοι την ζωή μας όπως ήταν”.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου έκανε γνωστό ότι όπως και πέρυσι δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Παναγίας.

Με εντυπωσιακό τρόπο υποδέχθηκε η Χίος τη μικρή Αμάλ, τη μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της.

Η Χίος αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της Αμάλ στην Ελλάδα και η άφιξή της έγινε και στο πλαίσιο του Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Βενιάδης, Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, Μαέστρος Φιλαρμονικής: Ευγενία Βορριά, Ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου: Σπύρος Μπάκος, Μουσική Διδασκαλία: Ανδριάννα Νεαμονίτη, Ευγενία Βορριά

Συγγραφή Στίχων Παινεμάτων: Ιωάννα Κοσμά Μαυρογιώργη, Κυριακή Πιππίδη, Στέλλα Τσιροπινά, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ατσάλης, Κωνσταντίνα-Μαρία Φασουλά, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Συνέπραξαν: Φιλαρμονική Δήμου Χίου, Τμήμα Προετοιμασίας / Χορωδίας Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, Brasilionico Grupo Percussivo, Κατερίνα Παπαδοπούλου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου: Χρήστος Ατσάλης, Μάριος Βενέτης, Πολύδωρος Στακιάς, Κυριακή Πιππίδη, Παρασκευή Σαλτζίδη, Χριστιάννα Φιλιμάκη, και Χαρίκλεια Ψυχή, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Ρεβελάκη, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και χορωδίες από τη Χίο.


Πηγή: ekklisiaonline