GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έρχεται παγκόσμια “φωτιά”-ΗΠΑ και Ισραήλ προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Τεχεράνης

Σενάρια παγκόσμιου τρόμου στο Περσικό ανάμεσα σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και Ρωσία. Πριν από αρκετές ώρες έγινε γνωστό ότι το αμερικανικ...


Σενάρια παγκόσμιου τρόμου στο Περσικό ανάμεσα σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και Ρωσία.

Πριν από αρκετές ώρες έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αναπτύχθηκε κοντά στις ακτές του Ιράν, στοχοποιώντας με τα αεροσκάφη του και τα συστήματα του την Τεχεράνη παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου.

Το αεροπλανοφόρο εμφανίστηκε στην περιοχή του Περσικού Κόλπου μετά από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση εκ μέρους του Ισραήλ σχετικά με την ετοιμότητά του να επιτεθεί στο έδαφος του Ιράν.

Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να σκοπεύουν να καλύψουν το Ισραήλ ή ακόμη και να συμμετάσχουν στο στρατιωτικό  χτύπημα του Ιράν.

Προς το παρόν, υπάρχουν τουλάχιστον έξι αμερικανικά πολεμικά πλοία κοντά στις ιρανικές ακτές, και παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι δεν σκόπευαν να παρέμβουν στην ένταση  μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, υπάρχει διαπιστωμένα αμυντική συνθήκη που δηλώνει το αντίθετο.

«Τα πλοία των αντιπάλων του Ιράν που βρίσκονται κοντά στα ιρανικά σύνορα θα στοχοποιηούν, καθώς το Ιράν διαθέτει αρκετούς αντιπλοιικούς πυραύλους και συστήματα για να καταστρέψει έναν ολόκληρο εχθρικό στόλο. Παρ 'όλα αυτά, το Ιράν έχει πολύ λίγες πιθανότητες ενάντια στην αμερικανική αεροπορία, αλλά ταυτόχρονα, η πιθανότητα επέμβασης των ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλή", σημειώνει ξένος  ειδικός.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει σχολιάσει ακόμη την εμφάνιση του αεροπλανοφόρου του κοντά στις ιρανικές ακτές.

Ο επικεφαλής του Ισραηλινού στρατού συνομίλησε με τον Βρετανό ομόλογό του, Σερ Νικ Κάρτερ, την Κυριακή. «Οι δυο τους συζήτησαν για τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 12, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή στο ίδρυμα ασφαλείας του Εβραϊκού Κράτους, ο στρατός ετοιμάζεται να στοχεύσει τοποθεσίες στο Ιράν.

Ο στόχος του ισραηλινού στρατού είναι να σταματήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και να το εμποδίσει να παράγει ατομική βόμβα, θέμα που η Τεχεράνη αρνήθηκε έντονα να έχει εδώ και χρόνια. 

Η Τεχεράνη προειδοποίησε σήμερα, ότι θα απαντήσει σε κάθε ‘τυχοδιωκτισμό” αν τεθεί στο στόχαστρο, αφού η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Ισραήλ κατηγόρησαν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τη φονική επίθεση σε ένα πετρελαιοφόρο στη θάλασσα του Ομάν, κάτι που η Ισλαμική Δημοκρατία αρνείται. 

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι  η  υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί ένα οπλοστάσιο περίπου 140.000 πυραύλων και όλμων , θεωρείται η πιο σημαντική στρατιωτική απειλή για τον Ισραηλινό στρατό.

Σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος, οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να εκτοξεύει 1.000 έως 3.000 ρουκέτες και πυραύλους, κάθε μέρα τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα των μαχών.

Αν ξεκινήσει πόλεμος Ιράν-Ισραήλ όλα τα τρομερά ενδεχόμενα για την περιοχή αυτή, είναι σίγουρο ότι θα βγον 100% αληθινά.


πηγη