GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα 5 στοιχεία του μέλλοντός μας! Η Φύτρα… οι Αξίες… η Γλώσσα… τα Μνημεία και οι Ανυπότακτοι Ηγέτες

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Υπάρχουν κάποιες καμπές της ιστορίας που οφείλουμε να τις συνειδητοποιούμε άμεσα. Ίσως και να τις προβ...




γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχουν κάποιες καμπές της ιστορίας που οφείλουμε να τις συνειδητοποιούμε άμεσα. Ίσως και να τις προβλέπουμε, προετοιμαζόμενοι για όσα ήθελαν ακολουθήσει.

Στην Ελλάδα, η ένταξη της κρατικής μας οντότητας στην ΕΟΚ (κατόπιν Ευρωπαϊκή Ένωση) ήταν μια τέτοια καμπή.

Ήταν η στιγμή που επιλέξαμε να μας ταΐζουν άλλοι (Αγροτικές επιδοτήσεις).

Να ορίζουν άλλοι τις αναπτυξιακές μας επιλογές (Πακέττα Ντελόρ, ΕΣΠΑ κλπ, με προεπιλεγμένους άξονες επενδύσεων) και, να προσέχουν τα σύνορά μας “οι ίδιοι άλλοι” αφού θα γινόμασταν “σύνορα της Ευρώπης”.

Ακολουθήσαμε την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας έναντι της άκοπης βελτίωσης των συνθηκών της ζωής μας και της παραίτησης από κάθε σκέψη Εθνικής ολοκλήρωσης.

Εκχώρηση που νομιμοποιήθηκε και κατοχυρώθηκε με ειδική αναφορά στο πρώτο μεταπολιτευτικό Σύνταγμα το οποίο ψηφίσθηκε με πρόταση του “Εθνάρχη”.

Ξεχάσαμε όμως τον κανόνα που προβλέπει ότι «Τίποτα δεν σου δίδεται χωρίς αντάλλαγμα».

Και το αντάλλαγμα που δώσαμε, απερίσκεπτα, ήταν η αποδοχή της προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας στις εκάστοτε Ευρωπαϊκές Οδηγίες (οι οποίες υπερισχύουν των Ελληνικών νόμων και του Ελληνικού Συντάγματος).

Ήταν η αποδοχή της αρχής ότι θα είμαστε μια θεσμοποιημένη μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια παρουσία υποταγής στα συμβούλια Υπουργών και Πρωθυπουργών των κρατών μελών του μορφώματος που αυτοονομάσθηκε ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα άλλα, προέκυψαν ως επακόλουθα των κυρίαρχων επιλογών των συστημικών κομμάτων και των “έξυπνα” αναδεικνυόμενων ηγετών τους.

Διαβάστε μερικά:

Λαθροεισβολή αλλογενών, Παρακμιακά πολιτιστικά πρότυπα, Κατεδάφιση του παραδοσιακού οικογενειακού μοντέλου, Ξεπούλημα του πλούτου της επικράτειας, Δημογραφική πληθυσμιακή κάμψη, Ραγδαία Ισλαμοποίηση, Φτωχοποίηση της Ελληνικής γλώσσας, Επιβολή των αξιών της παγκοσμιοποίησης, Περιθωριοποίηση των ιθαγενών Ελλήνων με πρωθυπουργικές παρεμβάσεις, Εισαγωγή βαριάς εγκληματικότητας, Επιλογή ρόλου γκαρσονιών των Ευρωπαίων, Μήτρα Επιστημονικού δυναμικού στήριξης της οικονομίας των άλλων χωρών, και άλλα πολλά.

Η επιβολή αναβάθμισης της επιδημίας Covid -19 σε πανδημία, δημιούργησε μια άλλη καμπή για την Ελλάδα (και τον κόσμο). Μηχανισμοί και πρόσωπα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε κελεύσματα που όφειλαν να υπηρετήσουν (ΠΟΥ, EMA, FDA, Φάουστι, Πρακτορεία Ειδήσεων κλπ). Οικονομικοί σχεδιασμοί τέθηκαν σε εφαρμογή και διαδικασίες εξαναγκασμού επιβλήθηκαν «για το καλό μας».  

Στην Ελλάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι επιλεγμένοι (μη αιρετοί και αιρετοί) συνεργάτες του, ανταποκρίθηκαν με ζήλο στις υποδείξεις.

Η στήριξη των κυβερνητικών επιλογών αποδείχθηκε το νέο Ελντοράντο για τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλους εκφυλισμένους φορείς.

Τα πρόστιμα –αν και υπερβολικά πολλά- , δεν φάνηκαν επαρκή.

Με νέα νομοθετήματα, καθιερώθηκαν συλλήψεις και δικαστικές παραπομπές που όμως, ούτε και αυτά οδήγησαν στην επιθυμητή υποταγή.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός, μέσω του διχασμού των Ελλήνων σε αλληλομισούμενους εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους εμφανίζεται να είναι, σήμερα, η νέα κυβερνητική επιλογή.

200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία, επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε λαό – σκορποχώρι.

Ανθρώπους χωρίς πίστη σε κάποιο μέλλον, εξαρτώμενους από την ελεημοσύνη του εκάστοτε ροζ ή πράσινου εξουσιαστή μας.

Αυτό όμως ήταν το λάθος τους.

Μας έφεραν στην απελπισία και το αδιέξοδο.

Στην ώρα που ψάχνουμε για στηρίγματα σε φίλους ή στον εαυτό μας.

Και αφού σαν Λαός είμαστε ανάδελφος, η λύση είναι να στραφούμε προς τον εαυτό μας.

Προς τις διαχρονικές μας αξίες, αντλώντας δύναμη από την ιστορία και την διαφορετικότητά μας.

Στην γκρίζα - μετά Covid - εποχή η οποία προβάλλει στο βάθος του ορίζοντα, η μικρή Ελλάδα των ξεχωριστών Ελλήνων, αναζητά χρόνο προσαρμογής και μονοπάτια επιβίωσης για να μπορέσει  να σηκώσει και πάλι το βλέμμα προς το φως της Ελευθερίας και της Δημιουργίας.  

Μέχρι όμως να συμβούν αυτά, η μαγική λέξη είναι ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Προστασία της φύτρας των Ελλήνων… Προστασία των αξιών του Ελληνισμού … Προστασία της γλώσσας μας και…  Προστασία των Μνημείων που αποδεικνύουν την παρουσία μας και την διαφορετικότητά μας.

Αυτά ας τα ενστερνισθούν οι ανυπότακτοι Ηγέτες που αναδεικνύονται μέσα από κάθε κρίση.


koinosparanomastis.blogspot.com