GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

C’est tornando a casa! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία

Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ιταλοί που κατάφεραν και κέρδισαν με  στα πέναλτι, με 3-2 την κανονική διάρκεια να τελειώνει 1-1,και έφτασαν στην...



Πρωταθλητές Ευρώπης οι Ιταλοί που κατάφεραν και κέρδισαν με  στα πέναλτι, με 3-2 την κανονική διάρκεια να τελειώνει 1-1,και έφτασαν στην κορυφή μετά από 53 άγονα χρόνια και την διοργάνωση του 1968

Ιταλία - Αγγλία: Ήταν… δίκαιο και έγινε πράξη και το κύπελλο επιστρέφει στην Ρώμη!

Οι Ιταλοί κατάφεραν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους γκολ από το 2', με τον Σο και αρχικά ισοφάρισαν με τον Μπονούτσι στο 67' στέλνοντας τον τελικό στην παράταση, καταφέρνοντας να επικρατήσουν με 3-2 στα πέναλτι και να κατακτήσουν το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, πρώτη μετά το 1968.

Από την άλλη πλευρά οι Άγγλοι έφτασαν πρώτη φορά τόσο κοντά σε ένα τίτλο, μετά το 1966, όμως πλήρωσαν την παθητική τους τακτική στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το ματς:

Ο μεγάλος τελικός του Euro 2020, στο Γουέμπλεϊ, ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ. Μόλις στο δεύτερο λεπρό της αναμέτρησης, ο Σο θα δώσει στον Κέιν, που με την σειρά του να δίνει πλάγια στον Τρίπιερ.

Ο παίκτης της Ατλέτικο θα σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι με τον Σο να πιάνει το απευθείας σουτ, να νικάει τον Ντοναρούμα και να κάνει το 1-0 για την Αγγλία, στο γρηγορότερο γκολ που έχει μπει σε τελικό. Πέντε λεπτά μετά οι Ιταλοί θα έχουν φάουλ σε πολύ καλό σημείο, έξω από την περιοχή του Πίκφορντ, όμως η εκτέλεση του Ινσίνιε θα είναι πολύ άσχημη και δεν θα ανησυχήσει τον Βρετανό γκολκίπερ.

Το γρήγορο γκολ είχε βγάλει από το ρυθμό τους Ατζούρι, με αποτέλεσμα να δείχνουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους, ενώ παράλληλα δεν είχαν την δυνατότητα να παίξουν όπως μέχρι εκείνο το σημείο της διοργάνωσης.

Από την άλλη οι Άγγλοι είχαν οπισθοχωρήσει λίγο στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση.

Το μεγάλο πρόβλημα στην αρχή του τελικού για την Squadra Azzurra ήταν το γεγονός, ότι τόσο ο Κιέζα, όσο και πολύ περισσότερο ο Ιμόμπιλε ήταν εκτός παιχνιδιού, με τον Ινσίνιε να προσπαθεί να απειλεί από μακριά, όπως με το σουτ που έκανε στο 28', όμως και πάλι πέρασε πολύ άουτ.

Στο 35' η καλύτερη στιγμή για την Ιταλία θα έρθει από τον εξτρέμ της Γιουβέντους, που με μια προσωπική ενέργεια, θα φτάσει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Πίκφορντ και θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα δίπλα από αριστερό δοκάρι της Αγγλίας.

Τα Τρία Λιοντάρια είχαν κλείσει όλους τους χώρους στην άμυνά τους, ενώ τα λάθη του Έμερσον και το Ντι Λορέντσο βοήθαγαν ακόμα περισσότερο στο να μην χρειάζεται να αφήνουν χώρους όταν η Ιταλία έκανε επίθεση.

Στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου στο πρώτο ημίχρονο, μετά από σέντρα ο Ιμόμπιλε θα σουτάρει με την μια, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Στόουνς, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Βεράτι θα κάνει το ίδιο από πιο μακρινή απόσταση, όμως και πάλι η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Πίκφορντ.

Στο 51' οι Ατζούρι θα απειλήσουν ξανά από στημένη φάση και πάλι με τον Ινσίνιε, όμως και πάλι η μπάλα δεν θα βρει στόχο.

Οι Ιταλοί θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή του δεύτερου μέρους, πιέζοντας, όμως συνέχισαν να μην μπορούν να απειλήσουν.

Στο 62' η Squadra Azzurra θα φτάσει ξανά κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κιέζα θα κάνει πολύ ωραία ενέργεια και θα σουτάρει μέσα από την περιοχή με ένα έξυπνο πλασέ, όμως και πάλι ο Πίκφορντ θα αποκρούσει εντυπωσιακά.

Αυτό που έψαχναν οι Ιταλοί τελικά το βρήκαν στο 67' μετά από κόρνερ.

Ο Κριστάντε θα πάρει την πρώτη κεφαλιά, ο Βεράτι την επόμενη, με τον Πίκφορντ να αποκρούει, την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, με τον Μπονούτσι να έρχεται και να την σπρώχνει στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Οι Άγγλοι από εκείνο το σημείο θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και να πάψουν να είναι παθητικοί, όπως στην μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, ενώ από την άλλη οι Ατζούρι είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και στο 73' ο σκόρερ της ισοφάρισης θα βρει φανταστικά τον Μπεράρντι, που θα φύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ του θα φύγει άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και θα αρχίσουν να πιέζουν την άμυνα των παίκτών του Μαντσίνι, όμως Κιελίνι και Μπονούτσι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκαν.

Όσο ο χρόνος κυλούσε για να φτάσουμε στο τέλος του 90λεπτου και οι δύο ομάδες έγιναν πιο προσεκτικές μιας και ο χρόνος που απέμενε δεν έδινε περιθώρια για λάθη, με αποτέλεσμα ο τελικός να πάει στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Η αναμέτρηση στον επιπλέον χρόνο είχε τους Άγγλους να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνουν ότι θέλουν να πετύχουν το γκολ που θα τους δώσει το τρόπαιο. Η πρώτη καλή στιγμή θα είναι για τα Τρία Λιοντάρια στο 97', όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Φίλιπς θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 103' οι Ατζούρι θα απαντήσουν στις ευκαιρίες, όταν μετά από σέντρα του Έμερσον, ο Μπελότι δεν θα μπορέσει να σουτάρει από πολύ κοντά, με τον Πίκφορντ να διώχνει. Στο 107' οι Ιταλοί θα απειλήσουν για ακόμα μια φορά με στημένη φάση, με τον Μπερναντέρσκι να εκτελεί καλά ένα φάουλ, όμως ο Άγγλος γκολκίπερ θα αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης τα Τρία Λιοντάρια θα κλείσουν τους Ατζούρι στα καρέ τους, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν την τελική προσπάθεια που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα ο νικητής του Euro 2020 να κριθεί στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα Χάρι Κέιν και Μπεράρντι θα σκοράρουν, όμως αμέσως μετά ο Μπελότι θα δει τον Πίκφορντ να τον νικάει και ο Μαγκουάιρ θα δώσει προβάδισμα στους Άγγλους.

Ο Μπονούτσι θα σκοράρει, όμως ο Ράσφορντ θα σημαδέψει το δοκάρι δίνοντας συνέχεια στο... δράμα. 

Ο Ντοναροούμα θα αποκρούσει το πέναλτι του Σάντσο, όμως και ο Πίκφορντ θα νικήσει τον Ζορζίνιο, όμως ο τερματοφύλακας της Παρί θα μαντέψει σωστά και θα πιάσει και το πέναλτι του Σάκα στέλνοντας το τρόπαιο στην Ρώμη για πρώτη φορά μετά το 1968.

Σκόρερ: 67' Μπονούτσι - 2' Σο

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (118' Φλορέντσι), Μπαρέλα (54' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96' Λοκατέλι), Κιέζα (86' Μπερναντέρσκι), Ιμόμπιλε (54' Μπεράρντι), Ινσίνιε (91' Μπελότι)

Αγγλία (Γ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (120' Σάντσο), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74' Χέντερσον (120' Ράσφορντ)), Τρίπιερ (71 Σάκα), Μάουντ (99' Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

πηγη