GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καίγεται η Τουρκία - Καθηλωμένα όλα τα Canadair - Στέλνει ενισχύσεις η Ρωσία!

Κούρδοι πίσω από τις φωτιές;-Εικόνες-Βίντεο Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια δασική πυρκαγιά, η οποία μαίνεται σήμερα για δεύτερ...


Κούρδοι πίσω από τις φωτιές;-Εικόνες-Βίντεο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια δασική πυρκαγιά, η οποία μαίνεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη νότια Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί και η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πάνω από 100 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν καθώς είχαν ανάγκη από ιατρική φροντίδα ή υπέστησαν ζημιές οι περιουσίες τους από τη φωτιά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και σε γειτονικά χωριά. 

Ταυτόχρονα, καθηλωμένα είναι και τα 5 CL-215 Canadair, ενώ ζητήθηκαν φέτος για μίσθωση και προσφέρθηκαν 3 Beriev Be-200 από Ρωσία με ημερήσιο μίσθωμα 1,3 εκατ. τουρκικές λίρες, δηλαδή 130.000€! Κόστος μίσθωσης των τριών Ρωσικών Α/Φ για 153 ημέρες = €20 εκατ.!  

Οι αρχές εκκένωσαν 18 χωριά και περιφέρειες της Αττάλειας, ενώ 16 ακόμη χωριά εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Άδανα και στη Μερσίνη, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν απανθρακωμένες κατοικίες και κατοίκους να φεύγουν για να σωθούν καθώς πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα μάχονταν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν καταγραφεί 41 δασικές πυρκαγιές σε 13 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας από την Τρίτη, εκ των οποίων οι 31 βρίσκονται υπό έλεγχο.

Οι φωτιές στην Οσμανίγιε και στο Κάισερι (Καισάρεια) μαίνονται.

Η Τουρκία δίνει μάχη για την αντιμετώπιση μιας σειράς από καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι, ανάμεσά τους και πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα που άφησαν πίσω τους έξι νεκρούς στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

Kατηγορούν τους Κούρδους οι Τούρκοι  

''Η πιθανότητα σαμποτάζ γίνεται ισχυρότερη καθώς οι πυρκαγιές ξέσπασαν η μια μετά την άλλη σε όλη την Τουρκία'', αναφέρουν τα γειτονικά ΜΜΕ

''Μήπως το PKK προκαλεί τις δασικές πυρκαγιές;

Ο τουρισμός, ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες στην οικονομία της Τουρκίας, είναι στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, η οποία θέλει να βλάψει την οικονομία της χώρας από τη δεκαετία του '90.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους τουρίστες και επισκέπτες γίνονται εστίες φωτιάς'', αναφέρουν οι Τούρκοι.



Pentapostagma