GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Α.Μπλίνκεν για Βαρώσια: «Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν την έντονη αντίδραση του ΣΑ του ΟΗΕ»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, χθες Τρίτη 20 Ιουλίου, «καταδίκασε» την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ...




Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, χθες Τρίτη 20 Ιουλίου, «καταδίκασε» την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη μεταβίβαση τμήματος παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο.

Οι ΗΠΑ θεωρούν «την απόφαση να αφεθούν οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν τον έλεγχο περιοχών στα Βαρώσια, που δεν συνάδει με προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ, απαράδεκτη και ασύμβατη προς τις δεσμεύσεις τους στο παρελθόν να ξαναρχίσουν συνομιλίες» για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Προτρέπουμε η απόφαση να ανακληθεί», πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

Η υποψήφια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ, καταθέτοντας ενώπιον της Επ. Εξωτερικών της Γερουσίας, ανέφερε πως χρειάζεται να παραπεμφθεί η κατάσταση με τα Βαρώσια στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ενθαρρυνθεί η διεθνής κοινότητα να δώσει ισχυρή απάντηση σ’ αυτή την ενέργεια.

Χαρακτήρισε επίσης την εξαγγελία για την Αμμόχωστο ως κίνηση ξεκάθαρα ασύμβατη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κ. Ντόνφριντ είπε πως παρόμοιες ενέργειες είναι προκλητικές, αποσταθεροποιούν την περιοχή και αποτελούν εμπόδιο σε οποιαδήποτε διευθέτηση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

Απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, δεσμεύθηκε το θέμα των Βαρωσίων να αποτελέσει προτεραιότητά της.


πηγη