GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανακοινώθηκε: «Μόνο οι εμβολιασμένοι φοιτητές θα εισέρχονται στους χώρους των Πανεπιστημίων»! Τι είπε ο Α.Συρίγος

Τέλος η εκπαίδευση για τους ανεμβολίαστους; Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ανακοίνωσε σήμερα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως τ...

Τέλος η εκπαίδευση για τους ανεμβολίαστους;

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ανακοίνωσε σήμερα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν τον προσεχή Οκτώβριο για τους εμβολιασμένους φοιτητές, αλλά και για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. 

«Τα μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν δια ζώσης. Δεν θα ξανά γίνουν εξ αποστάσεως. Τα αμφιθέατρα θα είναι ανοικτά για όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως.

Θα εξετάσουμε τους όρους που οι υπόλοιποι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ή να είναι μέσα στα πανεπιστήμια. Τι τεστ θα πρέπει να κάνουν, εάν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός κλπ» είπε μιλώντας στο Mega.

Ο υφυπουργός Παιδείας ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες πως είτε θα γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους φοιτητές, ή πως οι φοιτητές που θα είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν τεστ (τα οποία πιθανότατα θα πληρώνουν οι ίδιοι). 

Μάλιστα, θα τοποθετηθούν και εμβολιαστικά κέντρα και εντός πανεπιστημίων.

Σε ότι αφορά στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν όπως τον Ιούνιο. «Τα τμήματα θα αποφασίσουν αν θα γίνουν δια ζώσης ή εξ’ αποστάσεως», είπε ο κ. Συρίγος.

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χαρακτηρίζοντάς τη απαραίτητο μέτρο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια ως πανεπιστήμια. «Τα τελευταία χρόνια εισέρχονται στα ΑΕΙ άτομα με βαθμολογία 1,2 ή 3.

Κατά τεκμήριο αυτά τα άτομα δεν αποφοιτούν ποτέ. Ένα 35-40% δεν αποφοιτά ποτέ σε τμήματα με πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής.

Μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς και δεν έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα για να συνεχίσουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο» σημείωσε.


πηγη