GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ένας Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ πυροβολήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά Μ...


Ένας Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ πυροβολήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ

Η εφημερίδα Parool ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την πλευρά της, η αστυνομία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι ένας άνδρας δέχθηκε πυρά στο Άμστερνταμ, χωρίς να αποσαφηνίζει την ταυτότητά του.

Ο Ολλανδός ερευνητικός δημοσιογράφος και αστυνομικός συντάκτης είχε ασχοληθεί με σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της εξαφάνισης της Αμερικανίδας μαθήτριας Νάταλι Χόλοουεϊ.

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά την εμφάνιση του Ντε Βρις στην εκπομπή RTL Boulevard. Σε βίντεο που καταγράφηκε εμφανίζεται ο ίδιος στο έδαφος με μια πληγή στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα άτομο έχει συλληφθεί σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Άμστερνταμ, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η σύλληψη αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.


ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΠΕΤΕΡ ΝΤΕ ΦΡΙΣ – ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος, Πέτερ Ρ. ντε Φρις, νοσηλεύεται από χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Άμστερνταμ, ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, η οποία έγινε στη μέση του δρόμου, και ενώ ερευνά εξαφάνιση ανήλικης κοπέλας.

Ο 64χρονος δημοσιογράφος, πατέρας δύο παιδιών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από τα πυρά που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα, ενώ έξω από το νοσοκομείο όπου έχει διακομιστεί, κάνουν περιπολίες βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Από τους δύο υπόπτους που έχουν συλληφθεί, ο ένας είναι 35 ετών με πολωνική υπηκοότητα, κάτοικος του Μαουρίκ της επαρχίας Γκέλντερλαντ και ο άλλος ένας 21χρονος, κάτοικος στο Ρότερνταμ.
Οι δύο ύποπτοι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή.

Ο 64χρονος Πέτερ είχε δεχθεί επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής του. Αυτή τη φορά όμως, τραυματίστηκε στο κεφάλι με τα ολλανδικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ώρες ο δημοσιογράφος χαροπαλεύει στην εντατική.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Ολλανδού δημοσιογράφου Πέτερ Ντε Βρις, την οποία χαρακτήρισε «επίθεση ενάντια στα θεμέλια των Ευρωπαϊκών αξιών». Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ ρούτε χαρακτήρισε «σοκαριστική και αδιανόητη» την απόπειρα δολοφονίας του.

Αλλά και ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του, Βασίλισσα Μαξίμα, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση που δέχτηκε ο 64χρονος δημοσιογράφος.

«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Φρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», είπε ο Μαρκ Ρούτε, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη πατρίδα του κυρίως για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει σε υποθέσεις εγκλημάτων. Κατά καιρούς έχει εμφανιστεί σε ρόλο εκπροσώπου θυμάτων ή στον στενό κύκλο μαρτύρων-κλειδιών.

Στην Ολλανδία, είναι γνωστός για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία του στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Το 1978, ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στην καθημερινή εφημερίδα «De Telegraaf» στη Χάγη και αργότερα στο Άμστερνταμ.

Το 1987, παραιτήθηκε από την εφημερίδα και έγινε αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού «Aktueel», το οποίο μετέτρεψε σε περιοδικό έρευνας εγκλημάτων.

Το 2005 αποφάσισε να ιδρύσει δικό του κόμμα: το P.R.D.V. ή Κόμμα για τη Δικαιοσύνη, τη Δράση και την Πρόοδο.

Στις 31 Οκτωβρίου παρουσίασε το προγραμματικές θέσεις του κόμματος και στις 16 Δεκεμβρίου, μία δημοσκόπηση που έδειξε ότι θα τον ψήφιζε μόνο το 31,4%, του έκοψε τα φτερά.
Με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να διαλύσει το κόμμα.

Το 2019 ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται στη λίστα των στόχων του Ριντουάν Τάγκι, ο οποίος φέρεται να είναι αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος και ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι και παραμένει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

makeleio