GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΊΑ" ΕΝΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ

Ο σοβαρός κίνδυνος για την Ελλάδα που προκαλούν τα ιδρύματα του Σόρος δια μέσου της υποστήριξης της ανύπαρκτης σκοπιανής μειονότητας κα...

Ο σοβαρός κίνδυνος για την Ελλάδα που προκαλούν τα ιδρύματα του Σόρος δια μέσου της υποστήριξης της ανύπαρκτης σκοπιανής μειονότητας και της αλλοίωσης πληθυσμού μέσω της λαθρομετανάστευσης.

Πως ο Τζωρτζ Σόρος πλούτισε "καταληστεύοντας" τους Βρετανούς φορολογούμενους το 1992 εκμεταλλευόμενος την εκκίνηση της προσπάθειας για την δημιουργία της ευρωζώνης, δηλαδή την νομισματική ενοποίηση των κρατών της Ευρώπης και πώς σήμερα χρησιμοποιεί τα κεφάλαια του προς απόκτηση περισσοτέρων κερδών εναντίον της εθνικής υπόστασης στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Έως το 1992 ο Τζώρτζ Σόρος ήταν ένας ασήμαντος χρηματιστής στο City του Λονδίνου, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Telegraph με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2002.

Ο τρόπος που απόκτησε ο Σόρος μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο ήταν λόγω της παράλογης εμμονής της κυβέρνησης του Τζων Μέιτζορ στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δηλαδή της σημερινής ευρωζώνης, που όμως θα συμπεριλάμβανε την ενσωμάτωση της στερλίνας.

Για την ιστορία τον Οκτώβριο του 1990 το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να προσχωρήσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (European Exchange Rate Mechanism ή ERM), ένα σύστημα συναλλαγματικής ισοτιμίας που επέτρεπε μόνο μικρές διακυμάνσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών μελών.

Με αυτούς τους όρους η αξία της στερλίνας έπρεπε να διατηρηθεί σε ένα ορισμένο επίπεδο έναντι του γερμανικού μάρκου.

Για την ακρίβεια μια στερλίνα θα έπρεπε να αντιστοιχεί σε 2,95 γερμανικά μάρκα (£1 = DM2,95) με μια συνολική διακύμανση του 6%, δηλαδή 3% προς κάθε πλευρά.

Αναλυτικά για την συγκεκριμένη συναλλαγματική ισοτιμία το υψηλότερο όριο ήταν επιθυμητό μιας και η βρετανική κυβέρνηση ήθελε την λίρα εξαιρετικά υπερτιμημένη έναντι του γερμανικού μάρκου έτσι ώστε ενδεικτικά να μπορεί να αγοράζει περισσότερα γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα και προπάντων να αποτελεί εξέχων τραπεζικό επενδυτικό πόλο.

Όμως αυτή η υπερτιμημένη ισοτιμία θα έπρεπε να διατηρηθεί, δηλαδή εάν η στερλίνα πλησίαζε στο χαμηλότερο επίπεδο τότε η βρετανική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει αγοράζοντας λίρες και αυξάνοντας τα επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κάνει την στερλίνα πάλι πιο επιθυμητή στις επενδυτικές αγορές.

Όμως η γερμανική κεντρική τράπεζα έπραξε μόνο ότι ήταν καλό για την Γερμανία και όχι για την στερλίνα. Για παράδειγμα το κοινωνικό αποτέλεσμα της ενοποίησης των δύο Γερμανιών άλλαξε ριζικά τις ανάγκες της γερμανικής οικονομίας αφήνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα τεχνητά υπερτιμημένο νόμισμα.

Ο Σόρος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η συναλλαγματική ισοτιμία εξαρτάται από την εκάστοτε οικονομία που με την σειρά της εξαρτάται στις μεταβαλλόμενες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις.

Όμως αυτό είναι ένα γεγονός που προσφέρει μεγάλες διακυμάνσεις αφού όλα τα κράτη έχουν διαφορετικές οικονομίες λόγω του ότι επηρεάζονται από τυχαίες σημαντικές κοινωνικοπολιτικές εκβάσεις.

Πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1992, η βρετανική λίρα δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ σε αυτή την υπερτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία. Άλλωστε ως σήμερα οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας είναι πολύ διαφορετικές. Έτσι ο Σόρος αρχικά δανείστηκε πολλές λίρες στην αρχική υπερτιμημένη τιμή και τις μετέτρεψε σε μάρκα και ιταλικές λιρέτες.

Δυστυχώς μετά την "Μαύρη Τετάρτη - Black Wednesday" που συνέβηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1992 η λίρα υποτιμήθηκε όταν η βρετανική κυβέρνηση προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει την συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας πάνω από το κατώτατο όριο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

Με απλά λόγια ο Σόρος κέρδισε από την παραπάνω συναλλαγματική σπέκουλα περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια αφού αγόρασε περισσότερα μάρκα με την αρχικά υπερτιμημένη στερλίνα αλλά χρειάστηκε να επιστρέψει πολύ λιγότερες λίρες μετά την υποτίμηση. Αυτό η χρηματιστηριακή τεχνική που εμπεριέχει ρίσκο και προς τις δύο πλευρές ονομάζεται "σορτάρισμα - shorting".

Έτσι, από την παραπάνω καθαρά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την προσπάθεια δημιουργίας σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών με βλέψεις σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα οι Βρετανοί φορολογούμενοι έχασαν έως και 3,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Αντιθέτως εάν η κυβέρνηση του Τζων Μέιτζορ δεν ήταν προσηλωμένη στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος και άφηνε την λίρα να διακυμανθεί σε ελεύθερη πτώση τότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα έβγαινε εξαιρετικά κερδισμένη, σύμφωνα με τους Financial Times της 10ης Φεβρουαρίου 2015, κατά 2,4 δισεκατομμύρια λίρες από το συνάλλαγμα που θα είχε παραμείνει στα θησαυροφυλάκια της.

Μετά από αυτή την εξαιρετική περίπτωση πλουτισμού του, από τις πολιτικές ενοποίησης της Ευρώπης στην δεκαετία του 1990, ο Σόρος στα επόμενα χρόνια υιοθέτησε την στρατηγική του "παρεμβατικού κερδοσκόπου", δηλαδή το γνωμικό που λέει ότι ο καλός χρηματιστής δεν περιμένει επενδυτικές ευκαιρίες αλλά τις δημιουργεί μόνος του. Κατ' επέκταση αφού οι επενδυτικές ευκαιρίες εξαρτώνται από την κατάσταση της οικονομίας των κρατών, τότε αυτές οι καταστάσεις θα πρέπει να δημιουργούνται τεχνηέντως έτσι ώστε να ευνοούν τον χρηματιστή. Γι αυτό τον λόγο δημιούργησε το Open Society Foundation με μανδύα ανθρωπιστικού ιδρύματος ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα όχημα ειδικού σκοπού αποσταθεροποίησης των κρατών προς οικονομικό όφελος του Σόρος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντεθνικής δραστηριότητας του Σόρος στην Ελλάδα ήταν οι αποκαλύψεις των DC Leaks το 2015 ότι ο υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), είχε αμειφθεί για την συνεργασία του με το φιλοσκοπιανό Open Society για τον επηρεασμό της θέσης της Ελλάδος στην διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Άλλη μια δραστηριότητα κατά της Ελλάδος που δεν θα πρέπει να αφήνεται στη λήθη ήταν τον Νοέμβριο του 2017, όταν υπήρξε η απίθανη απαίτηση της υπουργού αμύνης του ανύπαρκτου σκοπιανού στρατού Ραντμίλας Σεκέρνισκα για την παύση του ύμνου "Μακεδονία Ξακουστή" από τις παρελάσεις του Ελληνικού Στρατού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σεκέρνισκα ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός δημοσίων σχέσεων στο Open Society και γενικότερα έχει συμμετάσχει στην δεξαμενή σκέψεως (think tank) European Council on Foreign Relations που χρηματοδοτείται από τον Σόρος. 

Επιπροσθέτως υπήρξαν αρκετές προσπάθειες αναγνώρισης σκοπιανών μειονοτήτων μέσα στην Ελλάδα, ενέργειες που δύσκολα πραγματοποιούνται χωρίς την κατάλληλη χρηματοδότηση από αντίστοιχα συμφέροντα.

Με έτος ίδρυσης το 2013 στην Ελλάδα το ίδρυμα Σόρος (Open Society Foundation) αποκαλείται “Solidarity Now” με πρόεδρο την Αντιγόνη Λυμπεράκη που συνδέεται συγγενικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ακόμη και σήμερα το ίδρυμα Σόρος είναι αναμεμιγμένο ως κύριος υποστηρικτής της λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα.

Αρκετά επώνυμα στελέχη του υποστηρίζουν ανοικτά την λαθρομετανάστευση καθώς και τεράστια κονδύλια έχουν διοχετευθεί στην στέγαση των λαθρομεταναστών μετατρέποντας τους σε λαθρέποικους και σε μια ακόμη μουσουλμανική μειονότητα μέσα στην Ελλάδα.

Εν κατακλείδι οι δραστηριότητες του ιδρύματος Σόρος έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δυσμενείς για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος.

Συμπερασματικά η πολυετής αντεθνική δραστηριότητα του Σόρος στην Ελλάδα έχει καταδειχθεί από την αποκάλυψη των συμβούλων, δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που χρηματίζονται εδώ και πολλά χρόνια για να διατυμπανίζουν τα συμφέροντα της Ανοικτής Κοινωνίας εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.

Θ.Κωστής

http://istos.net.gr/page442.html