GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παρεμβαίνει η κυβέρνηση και ζητάει είσοδο στους ναούς μόνο για εμβολιασμένους - Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος

Με Β.Κικίλια και Σ.Τσιόδρα η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας, καθώς...



Με Β.Κικίλια και Σ.Τσιόδρα η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας, καθώς η σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τους ιερείς και να μπαίνουν οι πιστοί μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού στους ναούς. 

Άλλωστε προσφάτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του είχε ζητήσει η Εκκλησία να κάνει ότι μπορεί ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, με τον Ιερώνυμο τότε να απαντά θετικά. 

Ενώ και τις τελευταίες ημέρες αρκετοί Μητροπολίτες έχουν ζητήσει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τόσο για τους ιερείς, όσο και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

«Να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν και είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.

Γι' αυτό και θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους.
Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα», είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Καθοριστική η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Σήμερα, Τρίτη, στη Μονή Πετράκη πρόκειται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) στην οποία το παρών μεταξύ άλλων θα δώσουν τόσο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών και ακόμα η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών ώστε να εισέρχονται στους ναούς.

πηγη