GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΚΙΝΑ ΖΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Η Κίνα αντιδρώντας στον πόλεμο παραπληροφόρησης και αναφορών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και πολλές δυτικές χώρες σχετικά με την δήθεν γ...


Η Κίνα αντιδρώντας στον πόλεμο παραπληροφόρησης και αναφορών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και πολλές δυτικές χώρες σχετικά με την δήθεν γενοκτονία των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επικράτεια της, ζητά να γίνει έρευνα από τον ΟΗΕ για τα εγκλήματα φυλετικών γενοκτονιών που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες.

Πριν προχωρήσουμε στο θέμα μας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συμμοριτοπόλεμος της Συρίας είχε ως κρυφό στόχο, πέραν της δημιουργίας αποσταθεροποιητικών τάσεων σε μη αρεστά καθεστώτα της ζώνης ΜΕΝΑ (Middle East North Africa), την προώθηση στην Ευρασία του λεγόμενου «δημογραφικού μοντέλου», ήτοι την δημιουργία συνθηκών επανάστασης των μουσουλμανικών μειονοτήτων της Ρωσίας, όπως των Τσετσένων, των μουσουλμάνων του Νταγκεστάν και άλλων περίπου 20 εκατομμυρίων που ζουν ως μειονότητα μεταξύ Ουραλίων και Βόλγα, αλλά και της Κίνας η οποία στην επικράτεια της έχει επίσης μια σουνιτική μειονότητα, τους Ουιγούρους.

Οι Ουιγούροι είναι μογγολικής καταγωγής, ομιλούν τουρκική διάλεκτο και ζουν στην επαρχία Σινγιάνγκ, ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια περίπου. 
Η επαρχία Σινγιάνγκ με έκταση 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χλμ είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και κοιτάσματα ουρανίου, άρα πρόκειται για περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία στην καρδιά της Ευρασίας.
Στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είχαν στις τάξεις τους χιλιάδες Ουιγούρους μισθοφόρους, το pay-roll είχε αναλάβει η CIA και την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό η Άγκυρα.
Όσοι εκ των Ουιγούρων τζιχαντιστών επέζησαν του συμμοριτοπολέμου επέστρεψαν στην πατρίδα τους με στόχο ανατρεπτικές δραστηριότητες, έχοντας μάλιστα αποκομίσει και πολεμική «εμπειρία» στις σφαγές, στους βιασμούς, στο πλιάτσικο, στα μαζικά εγκλήματα.

Σε ανάλυση του Διεθνούς Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας που εδρεύει στην Χάγη (International Centre for Counter-Terrorism), η απειλή των Ουιγούρων ισλαμιστών ευρέως υποτιμάται, καθώς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης την αποσιωπούν ή δεν την εκτιμούν σωστά. Μάλιστα η Δύση, η οποία αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ως εμπροσθοφυλακή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, όχι μόνο αποσιωπά αυτή την απειλή αλλά ξεκίνησε και μια διεθνή εκστρατεία εναντίον της Κίνας σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε το Πεκίνο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην αυτόνομη επαρχία του Σινγιάνγκ. 
Οι κινεζικές αρχές κινούνται μαζικά κατά των τζιχαντιστών Ουιγούρων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 10.000 περίπου, κλείνοντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά το Πεκίνο «στρατόπεδα εκπαίδευσης», όπου γίνεται προσπάθεια αναμόρφωσης τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος των ισλαμιστών Ουιγούρων είναι η απόσπαση της κινεζικής επαρχίας Σινγιάνγκ και η ίδρυση κράτους με την ονομασία «Ανατολικό Τουρκεστάν».
Πολλά δυτικά κράτη υποστηρίζουν τους αυτονομιστές ισλαμιστές Ουιγούρους, σημαντικό ρόλο στην αποσχιστική τους προσπάθεια παίζουν οι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Καναδάς και Γερμανία.

Για την Κίνα η επαρχία Σινγιάνγκ είναι μια στρατηγικά σημαντική περιοχή, καθώς αυτή η αυτόνομη περιφέρεια πέραν του ορυκτού πλούτου περιλαμβάνει κεντρικά τμήματα της πρωτοβουλίας «One Belt One Road» («νέος δρόμος του μεταξιού»), μια πρωτοβουλία η οποία σήμερα θεωρείται ως το πιο σημαντικό έργο στην εξωτερική πολιτική του Πεκίνου.
Οι αναταραχές λοιπόν μεταξύ του μουσουλμανικού πληθυσμού στο Σινγιάνγκ που προωθούνται από τις ΗΠΑ και την Δύση απειλούν την άνοδο της Κίνας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.

Το Πεκίνο λοιπόν αντιδρώντας στην παραπληροφόρηση εκ μέρους της Δύσης σχετικά με τους Ουιγούρους, ζήτησε μέσω του εκπροσώπου του στα Ηνωμένα Έθνη Γιανγκ Ντουάν την διερεύνηση όλων των γενοκτονιών που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.
Όπως τόνισε ο Ντουάν στην 47η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη, «η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να διερευνήσει όλα τα εγκλήματα γενοκτονίας διεξοδικά και δίκαια, προκειμένου να αποφύγει την ατιμωρησία και να εξαλείψει την κακή κληρονομιά της γενοκτονίας με την μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

Ο Γιανγκ Ντουάν επεσήμανε στην συνεδρίαση ότι οι ΗΠΑ είχαν διαπράξει μαζικές δολοφονίες αυτοχθόνων στα σχεδόν πρώτα 100 χρόνια από την ίδρυση τους. 
Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε το 1492 στην Αμερική, περίπου 18 εκ. άνθρωποι ζούσαν στην Βόρεια Αμερική. Το 1890 μόνο 250.000 από τις αυτόχθονες φυλές είχαν καταφέρει να επιβιώσουν.
Ο κινέζος εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι ο Καναδάς είχε χωρίσει 250.000 παιδιά αυτοχθόνων από τις οικογένειες τους, στέλνοντας τα σε οικοτροφεία για να «αφομοιωθούν».
Τα περισσότερα από αυτά πέθαναν υπό ανεξήγητες μέχρι στιγμής αιτίες, και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της γενοκτονίας των αυτοχθόνων στον Καναδά.

Η Κίνα αντιμετωπίζοντας αναφορές της Δύσης για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της μουσουλμανικής-σουνιτικής μειονότητας των Ουιγούρων, επισημαίνει ότι πολλές δυτικές χώρες έχουν διαπράξει σοβαρές φυλετικές γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την διάρκεια του αποικισμού και της εισβολής σε ξένες χώρες.
Αυτά τα εγκλήματα εξακολουθούν να γίνονται μέχρι των ημερών μας, εγκλήματα στα οποία συγκαταλέγονται αρπαγή γης, σφαγή, εξάλειψη πολιτισμών κ.α.

Ας πάψουν λοιπόν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες να συμπεριφέρονται ως «δάσκαλοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ας κοιταχτούν στον καθρέπτη.

Λ. Ιουστινιάνης