GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιράν: Συνελήφθησαν μυστικοί πράκτορες της Μοσάντ με μεγάλο αριθμό όπλων

Δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν ένα δίκτυο πρακτόρων του Ισραήλ και κατέσχεσαν μια κρυψώνα όπλων, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν ν...


Δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν ένα δίκτυο πρακτόρων του Ισραήλ και κατέσχεσαν μια κρυψώνα όπλων, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια πρόσφατων ταραχών που προκλήθηκαν λόγω της λειψυδρίας στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Ιράν κατηγορεί συχνά τους εχθρούς ή αντιπάλους του στο εξωτερικό, όπως το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα προκαλώντας διαμαρτυρίες και βίαια επεισόδια.

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, κυρίως στο νοτιοδυτικό Ιράν, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της λειψυδρίας, οι οποίες μετατράπηκαν σε πολιτικές και επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές.

Οι αρχές κατηγορούν ένοπλους αντιφρονούντες ότι προκαλούν συγκρούσεις στη διάρκεια διαδηλώσεων στους δρόμους.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. «Μυστικοί πράκτορες της Μοσάντ σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό σε αστικές ταραχές και δολοφονίες», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ο κατασχεθείς εξοπλισμός περιλαμβάνει πιστόλια, χειροβομβίδες, αυτόματα τουφέκια και πυρομαχικά, δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε: «Ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν συγκρούσεις στη διάρκεια διαδηλώσεων».

Προσώρας δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους.


πηγη