Πολλαπλώς βρέθηκε η Κίνα στο τραπέζι των συζητήσεων της Συνόδου της G7, με τους ηγέτες να αποφασίζουν να αναλάβουν δράση κατά των αθέμιτ...
Πολλαπλώς βρέθηκε η Κίνα στο τραπέζι των συζητήσεων της Συνόδου της G7, με τους ηγέτες να αποφασίζουν να αναλάβουν δράση κατά των αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού που χρησιμοποιεί.
Οι ηγέτες της G7 υιοθέτησαν σχέδιο για τη στήριξη χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, με στόχο την δημιουργία καλύτερων υποδομών.
Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών συμφώνησαν σε κοινή προσέγγιση της Κίνας, την οποία κατηγορούν για εξαγωγές σε αθέμιτα χαμηλές τιμές και καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης Μπάιντεν.
Παράλληλα, οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού στην εφοδιαστική αλυσίδα.
«Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η G7 έκανε αρκετά βήματα σε σχέση με πριν τρία χρόνια, όταν στο τελικό κείμενο δεν υπήρξε αναφορά για την Κίνα.
Η Κίνα έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ως «οικονομία εκτός αγοράς».
Ως εκ τούτου,οι εμπορικοί της εταίροι, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.
πηγη