GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενώπιον του ανακριτή ο πιλότος: «Να σαπίσεις στη φυλακή» φώναζαν πολίτες - Παραιτήθηκε ένας εκ των δικηγόρων του

Ο 33χρονος πιλότος ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή. Η διαδικασία ξεκίνησε, αφού ο δικαστικός λειτουργός μελ...



Ο 33χρονος πιλότος ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή.

Η διαδικασία ξεκίνησε, αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος, και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

(Ανανέωση 9:50) Στον ανακριτή έφτασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο 33χρονος πιλότος, καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν. 

Μια μεγάλη πομπή με τζιπ της αστυνομίας μπήκε στα δικαστήρια μεταφέροντας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος και σήμερα φορούσε το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένοι διάσπαρτοι πολίτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», και άλλες πιο υβριστικές φράσεις, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, καθώς ανάμεσά τους ήταν ένα «τείχος» αστυνομικών (ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ κ.ά.).


Παραιτήθηκε ένας εκ των δικηγόρων του

Να σημειώσουμε ότι λίγη ώρα πριν φτάσει τον ανακριτή ο πιλότος είχε παραιτηθεί ένας εκ των δικηγόρων του. 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, δεύτερος συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν έχουν καμία σημασία.»

Τι είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

«Είναι επιλογή του εντολέα μου να φύγει ο δεύτερος συνήγορος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Παπαϊωαννίδης, ο οποίος τόνισε ότι από την αρχή από κοινού με τον Βασίλη Σπύρου, κινούσαν όσες διαδικασίες χρειάζονταν για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Σπύρου;

Ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου είναι ένας από τους πλέον γνωστούς ποινικολόγους της Αθήνας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν και υποψήφιος στις Εκλογές με την «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη.


πηγη