GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σ.Δογιάκης: «Αυτοκτονία» με πολλές αντιφάσεις και... δύο σφαίρες - Οι φερόμενες σχέσεις του με τον δολοφόνο της Καρολάιν

Η ΕΛ.ΑΣ με express διαδικασίες διέρρευσε πως ο θάνατος του Σταύρου Δογιάκη οφείλεται σε αυτοκτονία Πολλά ερωτήματα γύρω από την «αυτοκτο...


Η ΕΛ.ΑΣ με express διαδικασίες διέρρευσε πως ο θάνατος του Σταύρου Δογιάκη οφείλεται σε αυτοκτονία

Πολλά ερωτήματα γύρω από την «αυτοκτονία» του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός, Σταύρου Δογιάκη, καθώς η ΕΛ.ΑΣ διέρρευσε λίγες ώρες μετά το συμβάν πως ο 53χρονος αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μια στην καρδιά και μια στο κεφάλι. 

Μια διαρροή που αναπαράχθηκε αυτούσια από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και τα ίδια ΜΜΕ που είχαν διαρρεύσει προ λίγων ημερών το ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο ουσιαστικά σπίλωνε τη μνήμη της νεκρής κοπέλας και αθώωνε τον πιλότο. 

Μάλιστα πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες θέλουν τον 53χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας να είχε στενές σχέσεις με τον πιλότο που δολοφόνησε την Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

Ο 53χρονος επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης, εντοπίστηκε νεκρός την Τρίτη 22 Ιουνίου, έξω από το αυτοκίνητό του σε περιοχή του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός με ένα τραύμα στο κεφάλι και ένα διαμπερές τραύμα στον κορμό, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα πιστόλι και ένα κουτί με χρήματα.

Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει ο αδερφός του την 21η Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός Μissing Αlert από το Χαμόγελο του Παιδιού.



Παρόλο που βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο ο νεκρός άνδρας ορίζει τον νόμιμο κληρονόμο του τον αδερφό του, ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός πως, όπως κατέθεσε ο τελευταίος στην αστυνομία, το τελευταίο διάστημα ο 53χρονος είχε αποχωρήσει από την επιχείρηση που διατηρούσαν μαζί, μεταβιβάζοντάς του το μερίδιό του έναντι 650.000 ευρώ.

Άλλο ένα περίεργο σημείο της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως ο άνδρας είχε δύο τραύματα από σφαίρες. 

Αστυνομικές πηγές που μεταφέρονται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, κάνουν λόγο για πρώτη προσπάθεια του άνδρα να αυτοκτονήσει πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει δημιουργώντας διαμπερές τραύμα, και αφού απέτυχε, υπήρξε η δεύτερη προσπάθεια με τη σφαίρα στον κρόταφο, όπου και κατέληξε.

Παράλληλα, όπως δηλώνουν άτομα του στενού κύκλου του θανόντα ο άνδρας πρόσεχε τη διατροφή του και σχεδίαζε να ανοίξει νέα, δική του επιχείρηση, η οποία σύντομα θα ολοκληρωνόταν.

«Ο Σταύρος συμμετείχε σε επένδυση μισού εκατ. ευρώ σε καφέ μπαρ στην περιοχή του Χολαργού» λέει το πρόσωπο από το φιλικό του περιβάλλον.

«Είναι δυνατόν να σχεδίαζε να αυτοκτονήσει και παράλληλα ετοίμαζε τη νέα του δουλειά, επενδύοντας κόπους μιας ολόκληρης ζωής;

Το μαγαζί ήταν σχεδόν έτοιμο να ανοίξει.

Είχε γίνει έναρξη στην Εφορία και σύντομα θα ολοκληρώνονταν οι εργασίες κατασκευής του.

Είναι πολλά που πρέπει να ψάξει η αστυνομία και ελπίζω πως οι έρευνες θα οδηγηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Με διαδικασίες express και η ιατροδικαστική 

Μέσα ένα μόλις 24ωρο μετά την «αυτοκτονία» του 53χρονου επιχειρηματία κυκλοφόρησαν τα πρώτη ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Σταύρου Δογιάκη.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσε (πάλι) ο φιλοκυβερνητικός Τύπος από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φαίνεται ότι είναι αυτοχειρία, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός του Σταύρου Δογιάκη φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στο στήθος και ένα στο κεφάλι.

Το τραύμα στο στήθος είναι διαμπερές και δεν μπορούσε να επιφέρει ακαριαίο θάνατο.

Ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί θάνατος στη συνέχεια, από αιμορραγία.

Το δεύτερο τραύμα που φέρει η σορός του Σταύρου Δογιάκη από όπλο ήταν στο κεφάλι και αυτό που επέφερε τον ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα τού «αυτόχειρα» Σταύρου Δογιάκη.

Το σημείωμα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, το Smart, με το οποίο μετέβη στην περιοχή όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

Έχει πιο απολογητικό ύφος - για την πράξη του - και φέρεται να ζητεί συγγνώμη από τον αδελφό του.

Ο 53χρονος αδελφός του Δογιάκη ήταν αυτός που ειδοποίησε χθες τις Αρχές για την εξαφάνισή του. 

Φέρεται, μάλιστα, να παρέδωσε στην αστυνομία σημείωμα του Σταύρου Δογιάκη, με υπόνοιες για αυτοκτονία, που βρήκε στο σπίτι του και τον όριζε κληρονόμο και διαχειριστή των οικονομικών του.

Μάλιστα από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο διαρρέεται πως είχε προκύψει και ένα ζήτημα με μια μεγάλη πληρωμή ή ένα μεγάλο ενοίκιο και πως ο επιχειρηματίας έμοιαζε μελαγχολικός τις τελευταίες ημέρες. 

Οι σχέσεις του με τον δολοφόνο της Καρολάιν 

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα στοιχείο που εμπλέκει περισσότερο την υπόθεση και έρχεται την ώρα που πυκνώνουν τα στοιχεία που θέλουν να εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στο σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. 

Όπως αναφέρθηκε στο Kontra Channel ο «αυτόχειρας» Σταύρος Δογιάκης που βρέθηκε νεκρός στα Γλυκά Νερά, είχε φιλική και προσωπική σχέση με τον δολοφόνο της Κάρολαιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο άνδρες είχαν τόσο στενή φιλία που πήγαιναν μαζί και βόλτες με το ελικόπτερο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο Σταύρος Δογιάκης είχε πέσει σε κατάθλιψη και έδειχνε σαν να τον απασχολεί κάτι σημαντικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει το γεγονός και εξετάζει την υπόθεση, έτσι δεν είναι διόλου απίθανο να προκύψουν νέα δεδομένα και για τις δύο υποθέσεις.

Έξω από την ταβέρνα του Δογιάκη είχε δολοφονηθεί ο Σ.Παπαχρήστος

Υπενθυμίζεται ότι έξω από την ταβέρνα του Δογιάκη με την επωνυμία «Κρητικός» δολοφονήθηκε ο απόστρατος αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου αφού δέχθηκε πυροβολισμούς από δύο αγνώστους, με πέντε σφαίρες.

Επρόκειτο για μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο.

Ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν κουμπάρος του Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

Ήταν πρώην ΕΚΑΜίτης ενώ πριν το θάνατό του εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση.

Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη.

Η ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνές της τότε προς την κατεύθυνση ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το όνομα του τότε αστυνόμου Β’ Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνταν ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αργότερα όμως απαλλάχθηκε τον κατηγοριών.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 1996, στην Κυψέλη, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς ο συνταξιούχος αστυνομικός Π. Γούσης και ο έμπορος Δ. Τσιρτσίκος και στην τσάντα που κρατούσαν βρέθηκαν 5.000.000 δρχ. Και οι δύο ισχυρίσθηκαν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Στο σπίτι του Π. Γούση βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα νυχτερινών κέντρων, χρηματικά ποσά και ονόματα αστυνομικών.

Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία, «πάγωσε» και οι δύο συλληφθέντες την γλίτωσαν με μια τυπική κατηγορία αυτήν της απόπειρας δωροδοκίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την διαφθορά στην Αστυνομία, «έριξε φως» στην υπόθεση και άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Μιχάλη Χάιτα, στον Π. Γούση και στον Δ. Τσιρτσίκο, ενώ για την ίδια υπόθεση άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στον αστυνόμο Β’ Σπύρο Παπαχρήστο.

Ο αστυνόμος Β’, διοικητής του Τμήματος Φιλοθέης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης πήρε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Ενάμιση μήνα μετά μαζί με τα ονόματα των 36 αστυνομικών που τιμήθηκαν με το αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας και με τον αστυνομικό σταυρό σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ήταν και αυτό του Σπ. Παπαχρήστου.

Η υπόθεση για την οποία τιμήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος, αφορούσε την αιματηρή συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών, που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1991, στον Έβρο.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών έδωσαν σκληρή μάχη με τους λαθρεμπόρους της ηρωίνης και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Ο αστυνόμος Α’ Γιάννης Ραχωβίτσας κατά την καταδίωξη μπήκε σε τουρκικό έδαφος και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε θανάσιμα ένα από τα μέλη της σπείρας των λαθρεμπόρων της ηρωίνης.

Ο 57χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών.

Παραιτήθηκε από το σώμα το 2007 με τον βαθμό του υπαστυνόμου.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Δίωξη ναρκωτικών, τα ΕΚΑΜ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες ασφάλειας.

Οι δολοφόνοι του 57χρονου Σπύρου Παπαχρήστου είχαν στήσει το καρτέρι του θανάτου, σε ένα σκοτεινό σημείο.

Είναι ενδεικτικό πως δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, για το οποίο οι δολοφόνοι του αδιαφόρησαν, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία.

Ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στις ανοιχτές προσωπικές υποθέσεις που είχε ο πρώην αστυνομικός, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρουν τα κίνητρα των δραστών.

Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» που βρέθηκε νεκρός

Ο Σταύρος Δογιάκης ήταν συνιδιοκτήτης - μαζί με τον αδελφό του - της γνωστής ταβέρνας ο «Κρητικός», στην Κάντζα, που αποτελούσε στέκι πολλών γνωστών Αθηναίων.

Καλλιτέχνες, νομικοί, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου σύχναζαν στην ταβέρνα του και απολάμβαναν το φαγητό τους σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας χαρακτηριζόταν από όσους τον γνώριζαν ως χαμογελαστός και φιλόξενος.

Είχε πολλούς διάσημους φίλους και έκανε παρέα με το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared.


πηγη