GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

Το τελευταίο διάστημα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και σε μερίδα του τουρκικού τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαρρέουν πληροφορ...


Το τελευταίο διάστημα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και σε μερίδα του τουρκικού τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν και του ιδίου με την τουρκική μαφία.

Μάλιστα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της αντι-τουρκικής τους ρητορικής έχουν κάνει «σημαία» τον μαφιόζο Τούρκο Σεντάτ Πεκέρ, οσονούπω θα τον αναγορεύσουν σε δημοκράτη-αντιστασιακό ο οποίος εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.
Ας αναρωτηθούμε όμως αν αυτές οι διαρροές και πληροφορίες για τις σχέσεις μαφίας-Ερντογάν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, εφόσον η Άγκυρα συνέχιζε να είναι στενά συνδεδεμένη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και δεν απομακρυνόταν με σταθερά βήματα από την αυτοαποκαλούμενη Δύση.

Η ιστορία της τουρκικής μαφίας ξεκινά με την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ το 1952.
Όταν ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος, ο σχηματισμός εγκληματικών οργανώσεων στην Τουρκία με καθοδήγηση της Συμμαχίας απέκτησε δυναμική, παράλληλα με την οργάνωση θρησκευτικών αντικομμουνιστικών οργανώσεων.
Ως προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, στην Τουρκία αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες λειτουργούσαν με μαφιόζικη οργανωτική δομή, ως παράδειγμα αναφέρεται η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, της οποίας ο ιδρυτής Αλπασλάν Τουρκές ήταν νατοϊκός αξιωματικός, μάλιστα ήταν ο πρώτος Τούρκος αξιωματικός που υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ.
Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Γκρίζοι Λύκοι με ισχυρή υποστήριξη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέκτησαν μεγάλη σφαίρα επιρροής στην τουρκική πολιτική σκηνή, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις στην κρατική μηχανή, θυμίζουμε δε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Σεπτεμβριανά του 1955 και στην εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η μαφία της Τουρκίας ήταν εντεταλμένη με βασανιστήρια και εξωδικαστικές εκτελέσεις αντιπάλων της καθεστηκυίας αμερικανο-νατοϊκής νομενκλατούρας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι παράπλευρες «εργασίες» των μαφιόζων στράφηκαν, με την υποστήριξη του τουρκικού κράτους, προς την καταστολή του κουρδικού κινήματος, εφαρμόζοντας γνωστές μαφιόζικες πρακτικές.
Αυτές οι πρακτικές συνεχίζονται μέχρι των ημερών μας, μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, όταν ο Σεντάτ Πεκέρ πρόσφατα αποκάλυψε τις βαθιές σχέσεις του με το κράτος, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «οι οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις είναι ένας από τους ισχυρότερους μηχανισμούς του παράτυπου πολέμου της Τουρκίας εναντίον των αντιπάλων της».

Ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ήταν ταυτόχρονα και ηγετικό στέλεχος των Γκρίζων Λύκων, διέφυγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έπειτα από εσωτερικές διενέξεις και εκκαθαρίσεις σε αυτή την οργάνωση.
Η εκστρατεία αποκαλύψεων του Τούρκου μαφιόζου ξεκίνησε από τα Αραβικά Εμιράτα, μια χώρα η οποία διοικείται σαν επαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή.
Μια «εκστρατεία» η οποία ξεκινά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η οποία προκαλεί πολιτικές αναταραχές στην Τουρκία, ουδόλως μπορεί να γίνεται χωρίς την παρότρυνση και συγκατάθεση της Ουάσιγκτον.
Αυτό σημαίνει ότι η μαφία συντονίζεται και δρα με την πολιτική βούληση της Δύσης, με στόχο την δημιουργία προϋποθέσεων για την ανατροπή του μη αρεστού πλέον στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ Ερντογάν.

Ουδόλως βέβαια μας ενδιαφέρει το τομάρι του Ερντογάν (υπάρχουν βέβαια ηλίθιοι στη Ελλάδα που πιστεύουν ότι αν φύγει ο Ερντογάν θα αλλάξει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας), ωστόσο οι αποκαλύψεις του μαφιόζου Πεκέρ είναι ζωτικής σημασίας, τόσο από την αποκάλυψη της έκτασης της τουρκικής κρατικής προστασίας για τις μαφιόζικες οργανώσεις, όσο και από την άποψη της διερεύνησης των σχέσεων ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με αυτές τις οργανώσεις. Θυμίζουμε ότι ο Σεντάτ Πεκέρ πριν αυτομολήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε επαινεθεί από την CIA και το τουρκικό κράτος επειδή η οργάνωση του είχε παραχωρήσει οπλισμό και στρατιωτικά οχήματα στους τζιχαντιστές-μισθοφόρους της Δύσης που πολεμούσαν εναντίον του Άσαντ.

Οι αποκαλύψεις Πεκέρ έχουν γίνει ένα στρατηγικό όπλο στα χέρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με στόχο να πιεσθεί ο Ερντογάν προς μια πολιτική θέση συμβατή με τα αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα.
Αποδεικνύεται ότι ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνεργασίας με εγκληματίες μαφιόζους, εφόσον αυτοί είναι μέλη της εγκληματικής τους αυτοκρατορίας.

Λ. Ιουστινιάνης




.