GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας

Δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να υπάρξουν Covid Free μαγαζιά στην εστίαση O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρώ...



Δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να υπάρξουν Covid Free μαγαζιά στην εστίαση

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στη Βουλή με αφορμή την κύρωση της ΠΝΠ για το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή να ελέγξει και να γνωμοδοτήσει το για το ενδεχόμενο να γίνει «υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας».

Τόνισε ότι οι διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους θα έρθουν το φθινόπωρο.

Θα μπορεί για παράδειγμα, ένας εστιάτορας να λέει ότι στο μαγαζί του θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους, είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων: «Μετατρέπουμε δοκιμασίες σε ευκαιρίες.

Μέσα από το gov.gr πετύχαμε μέσα σε μήνες πράγματα που θα γίνονταν σε χρόνια» και πρόσθεσε πως: «Πάνω από 230.000 Ελληνες έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό».

Παράλληλα, επέστρεψε τα βέλη στην κριτική της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στις ΜΕΘ τονίζοντας πως «μόνο 5 από τους 392 διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένοι.

Δεν το έκαναν από επιλογή παρότι είχαν τη δυνατότητα και πρέπει να προβληματιστούμε».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί κι αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «πολύ σύντομα όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που θέλουν».


πηγη