GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και διχόνοια

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τρι...

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στο ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν 5 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια» και άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε τον Μάιο του 2016 στο 4ο τακτικό συνέδριο του τουρκόφρονου εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ, όπου ο Αχμέτ Μετέ παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με το foninirodopis.

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντενκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης», ανέφερε ο Αχμέτ Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

«Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα το νομικό σκέλος της υπόθεσης.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί όροι για την εφαρμογή του άρθρου 184 (διέγερση σε διχόνοια) του Ποινικού Κώδικα για το οποίο καταδικάστηκε ο εντολέας μου», ανέφερε στο GRTimes ο κ. Μπάρκας.


πηγη