GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απο το International Hellenic Association

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΣΤΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION. Περι...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΣΤΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION.

Περιμένετε και για άλλες επιστολές σε λίγες ημέρες. 

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!

***

Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κοινοποίηση:

Μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΜΜΕ

27 Μαΐου 2021

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Tο Ιnternational Hellenic Association (ΙΗΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, 4.000 περίπου μέλη Ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο και με καταστατικό σκοπό την εθελοντική υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Πιστεύουμε ότι η άφιξη του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας κ. Ζ. Ζάεφ, και οι προκλητικές προαναγγελίες του στην εφημερίδα «Αυγή» (13 Μαΐου 2021) ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει τα τρία μνημόνια, αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία όχι μόνον για να υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις αλλά και για να καταγγείλετε πως η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της, ο πρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» Στέβο Πενταρόφσκι έθεσε θέμα δικαιωμάτων «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα ανάφερε ότι η χώρα του θα βοηθήσει όλους όσους θέλουν να προσφύγουν κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Στο Άρθρο 4, #3 της Συμφωνίας των Πρεσπών διαβάζουμε: «Έκαστο Μέρος δεσμεύεται δια της παρούσης και επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο  Σύνταγμά του όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου Μέρους σε οιαδήποτε μορφή και για οιοδήποτε λόγο…». 

Όλοι όμως γνωρίζουμε τις εκατοντάδες παραβιάσεις που κάνουν συνεχώς τόσο κυβερνητικοί όσο και ιδιωτικοί φορείς της γειτονικής χώρας εξάγοντας διαρκώς προϊόντα με την παραπλανητική ένδειξη «Μακεδονία» ή διαφημίζοντας ανά τον κόσμο τα Σκόπια, σαν την τουριστική «Μακεδονία». 

Στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιείται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εξαντλώντας τα σχετικά περιθώρια της Συνθήκης και δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες για την μελλοντική εφαρμογή της, εμπορικά σήματα δεκάδων επιχειρήσεων καπηλεύονται την λέξη «Μακεδονία» χωρίς κανένα γεωγραφικό προσδιορισμό ενώ διάφορες χρυσοφόρες ΜΚΟ και ύποπτοι «Μακεδονικοί» σύλλογοι στην Βόρεια Ελλάδα προσφεύγουν συνεχώς στα δικαστήρια προσπαθώντας να ιδρύσουν σωματεία διάδοσης της «μητρικής μακεδονικής γλώσσας», δηλαδή της βουλγαροσλαβικής διαλέκτου που χρησιμοποιείται για να αποδώσει μια κυριολεκτικά ανύπαρκτη «μακεδονική εθνότητα» σε Σλάβους, Αλβανούς, Ρομά, Έλληνες, Τούρκους και άλλους. 

Επί πλέον, η επιθετική Τουρκία με τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις έχει ήδη διεισδύσει στον στρατό της γειτονικής χώρας με γνωστές και άγνωστες συμφωνίες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Σκοπίων για στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η λαοθάλασσα των Ελλήνων που τιμώρησε όσους υπέγραψαν με αδιαφανείς διαδικασίες και μεταγραφές βουλευτών το «αφήγημα» που δημιούργησαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Στάλιν και Τίτο για την επιβουλή της Ελληνικής Μακεδονίας, παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όχι μόνο τους Μακεδόνες βουλευτές μας, αλλά όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Όταν ακόμα και η Βουλγαρία δεν αποδέχεται «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα για τα Σκόπια, θα αποτελούσε τεράστιο σφάλμα να το υποστηρίξουν οι βουλευτές που παρέλασαν από τα διάφορα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, χέρι-χέρι με όσους το επέβαλαν υποχρεωτικά στον Ελληνικό λαό περιφρονώντας προκλητικά την βούληση του.

Με εκτίμηση,

Για το International Hellenic Association

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευάγγελος  Ρήγος      Στέφανος Παπακώστας


https://professors-phds.com/2021/05/27/35740/