GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κύπρος: Οι πολίτες στις εκλογές απέρριψαν «μνημονιακούς» και κομμουνιστές - Διπλασιάζει τα ποσοστά του το ΕΛΑΜ

Διπλασιάζει τα ποσοστά του το ΕΛΑΜ «Όχι» σε «μνημονιακούς» και σε κομμουνιστές είπαν οι Κύπριοι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές της 30η...


Διπλασιάζει τα ποσοστά του το ΕΛΑΜ

«Όχι» σε «μνημονιακούς» και σε κομμουνιστές είπαν οι Κύπριοι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με τα Exit Poll το σκηνικό στην Κύπρο αλλάζει με το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να χάνουν ψήφους, με τους πολίτες να στρέφονται κυρίως σε μικρότερα κόμματα. 

Αν οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων επιβεβαιωθούν, ο ΔΗΣΥ, το κόμμα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, αναδεικνύεται με πρώτο κόμμα στις εκλογές, σημειώνοντας εντούτοις σημαντική πτώση, σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τα exit polls από την άλλη, το ΑΚΕΛ δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποίησει την φθορά της κυβέρνησης και να κατακτήσει την πρωτιά, με τάση απώλειας ποσοστών.


Εκείνο που είναι βέβαιο από την εικόνα που σκιτσάρουν τα Exit Poll στην Κύπρο, είναι πως οι ψηφοφόροι επέλεξαν πιο μαζικά μικρότερα κόμματα, τα οποία είτε ενισχύουν τις δυνάμεις τους, είτε μοιάζουν να εισέρχονται για πρώτη φορά στην κυπριακή βουλή.



Σε όλες τις δημοσκοπήσεις παίζεται η 4η θέση μεταξύ ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου που φαίνεται να διπλασιάζει σχεδόν τα ποσοστά του

Αξιοσημείωτο ποσοστό καταγράφει η ΔΗΠΑ, το φιλελεύθερο κόμμα που φαίνεται να μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή, σε αντίθεση με το κόμμα Αλληλεγγύη.


πηγη