GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεφτιλίζοντας την ΚΔ και τους πολίτες της, ανατρέποντας τις δημοκρατικές αξίες…

γράφει η  Φανούλα Αργυρού «Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι», Δρ Ν. Σαρρής Ενώ γράφεται το άρ...


γράφει η Φανούλα Αργυρού

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι», Δρ Ν. Σαρρής

Ενώ γράφεται το άρθρο αυτό (Τρίτη, 27.4.2021), ο Πρόεδρος και o Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία των βρίσκονται ήδη στην Ελβετία, αλλά, ως «μουχτάρης» των Ε/κ ο πρώτος και «ινκόγκνιτο», να πούμε, ο δεύτερος. Όπως καθόρισε η «κηδεμόνας» Βρετανία. Απούσα η ΚΔ εφόσον δεν την αναγνωρίζει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ κατοχική Τουρκία και συνηγορεί η «εγγυήτρια» Βρετανία.

Η οποία από τις δεκαετίες του 1950 και 1960 σχεδίασε τη μοίρα της Κύπρου και εκτέλεσε με την Τουρκία το 1974…

Για εβδομάδες στη ΚΔ κορόιδευαν τον λαό ότι η ΕΕ θα ελάμβανε μέρος στην «Πενταμερή». Και, όμως, η διοργανώτρια Βρετανία το είχε προεξοφλήσει σε απαντητική επιστολή προς την γράφουσα, από τον Μάρτιο του 2021, ότι η ΕΕ δεν θα ελάμβανε μέρος. 

Μετά από δεκαετίες τελικά κάποιοι κατάλαβαν επιτέλους και τον δουλικό ρόλο του εκάστοτε ΓΓ του ΟΗΕ προς τους Βρετανούς.

Οι οποίοι γράφουν τα πάντα για το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Ψηφίσματα, σχέδια, αποφάσεις, και τα επιβάλλουν για εκτέλεση στον εκάστοτε υπηρέτη τους ΓΓ. Σήμερα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Αύριο θα είναι άλλος…

Και, όμως, μετά από 46 ολόκληρα χρόνια, αντί να δουν τις πραγματικότητες, τη συνεχιζόμενη ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ, και τα δικά των λάθη και απαράδεκτες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις, ακόμα συνεχίζουν, κομματικοί ηγετίσκοι και κυβερνώντες να εμπαίζουν το λαό, ως προς τις ερμηνείες συγκεκριμένων βρετανικών ψηφισμάτων του ΣΑ.

Τα οποία διαδοχικά και υποτακτικά δέχθηκαν όταν τα έγραψαν οι Βρετανοί… Και όλα αυτά για να δίνουν άλλοθι στα ασυγχώρητα λάθη των.

Στην ατολμία των να ψηλώνουν το κεφάλι στις ξένες απαιτήσεις εις βάρος της πατρίδας των.

Έτοιμοι να περιφρονούν, να αγνοούν τους δικούς των ανθρώπους για δικαιοσύνη, για επιστροφή, για απελευθέρωση και να συνηγορούν με τους αυτουργούς στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των Τούρκων ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ για τα εγκλήματά τους. 

Στέκονται πλάι στους ξένους, αντί να γίνονται ασπίδα για τα δίκαια των ανθρώπων που εκπροσωπούν και της πατρίδας που ορκίζονται να υποστηρίζουν!

Ο Δρ Κλέαρχος Α. Κυριακίδης, με σωρεία άρθρων του στη «Σημερινή», εξήγησε και αυτός τον πραγματικό λόγο για τις διάφορες «Πενταμερείς» στην ιστορία του Κυπριακού.

Το «Δόγμα Μακμίλαν» καλά κρατεί, ζωντανό και προχωρεί. Ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε η Τουρκία θέλουν οποιονδήποτε άλλο να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις. Εκτός των «δύο κοινοτήτων» και των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Η καθεμιά με τις ασήκωτες ευθύνες της.

Τη δεκαετία του 1950, του 1960 αλλά και το 1974, όπως έγραψα και στο βιβλίο μου «Διζωνική vs Δημοκρατία» 2019, το ΗΒ και η Τουρκία εμπόδισαν το ΝΑΤΟ (αντίθετα με τις απόψεις κάποιων άλλων) να αναμειχθεί στο Κυπριακό. Τώρα μπλόκαραν επιτυχώς την ΕΕ. Με τη δουλοπρεπή υποταγή της κυπριακής και ελλαδικής ηγεσίας.

Το άρθρο του Δρος Κυριακίδη στη «Σημερινή», 21 Ιουλίου 2020, «Το ‘‘Δόγμα Macmillan’’ και η υπονόμευση της ΚΔ στην εποχή του κορωνοϊού», ήταν πολύ κατατοπιστικό. Υπενθυμίζω τα τρία συμπεράσματά του.

«(1) Τα «δύο κύρια θεμέλια» του «Δόγματος Macmillan» αποτελούν τα ραγισμένα βρετανικά «θεμέλια» του λεγόμενου «Κυπριακού». Με την ίδια λογική, οι τέσσερεις τουρκικοί «τοίχοι» του «Κυπριακού» είναι η κατοχή, η εθνοκάθαρση, ο αποικισμός και η εκμετάλλευση των κατεχόμενων εδαφών της ΚΔ. Και η «στέγη» αποτελείται από τον ΟΗΕ, ο οποίος απέτυχε να αποτρέψει την κατασκευή αυτού του τερατουργήματος και επιδιώκει να το νομιμοποιήσει μέσω της προτεινόμενης «ΔΔΟ». Επομένως, το «Κυπριακό» δεν είναι μόνον «ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής», όπως λέγεται. Είναι πολύ πιο βαθύ.

»(2) Μέσω του διαιρετικού «Δόγματος Macmillan» και του νεο-αποικιακού ρόλου του στον ΟΗΕ, το ΗΒ συνεχίζει να διαμορφώνει το πεπρωμένο της ΚΔ, ενός κράτους μέλους της ΕΕ…παρά το γεγονός ότι το ΗΒ αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020…

»(3) Ως αποτέλεσμα των διαχωριστικών ενεργειών του ΟΗΕ, η ΚΔ υπονομεύεται, οι πολίτες της ξεφτιλίζονται και οι δημοκρατικές αξίες ανατρέπονται. Αυτή η κατάσταση πραγμάτων είναι ή δεν είναι άδικη;».

Δυστυχώς, στην Κύπρο επικρατεί μια τρελή νοοτροπία. Να βασίζονται πάντα πάνω σε άλλους, σε ξένους, να έλθουν να σώσουν τα πράγματα!

Έτσι έγινε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θυμάμαι λίγο πριν από το δημοψήφισμα του 2004 σε κάποια διαμαρτυρία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, να ακούω εξωφρενικά πράγματα από ανθρώπους της «πολιτικής ζωής».

Να αυτο-καθησυχάζονται ότι όλα θα βρουν τον δρόμο τους, όλα… διορθώνονταν με την ένταξη της ΚΔ στην ΕΕ! Ζήτω!

Τέτοιες ψευδαισθήσεις ανέπτυξαν στο κόσμο, ανιστόρητες θέσεις προώθησαν για να πείσουν, τον πάντα ευκολο-πίστευτο και πάντα προδομένο λαό (κατά μ. Θεμιστοκλή Δέρβη).

Όπως ακριβώς τη διγλωσσία με την απαρτχάιντ Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία…

Ούτε ένα βέτο δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια, να θέσουν ως ίσα μέλη της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας! Κακής αρχής γενομένης με την απίστευτη δήλωση του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου ότι «τα βέτο δεν είναι για τους μικρούς», υποτιμώντας έτσι από μόνος του τα δικαιώματα της ΚΔ στην ΕΕ. 

Προεξοφλώντας ότι κατά τη δική του προεδρία η ΚΔ, κατά τα άλλα ισότιμο πλήρες μέλος της ΕΕ, δεν θα ασκούσε το δικαίωμά της να θέσει βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της κατοχικής Τουρκίας, που από το 1974 κατέχει δια δύο βάρβαρων εισβολών τη μισή μας πατρίδα!

Σχετικό το άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη, «Γιατί η Αθήνα και η Λευκωσία υπέκυψαν στους Αγγλοτούρκους;», Sigmalive, 26.4.2021.

Σήμερα, ξεφτιλισμένοι, υποταγμένοι όχι για πρώτη φορά, πορεύθηκαν ξανά στην Ελβετία όπως διέταξε και τους θέλουν Φόρεϊν Όφις και ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ. Αφού δέχθηκαν να τους ξεφτιλίσουν ακόμα και θρησκευτικώς. Θυμίζοντας αλυσοδεμένους δούλους με το κεφάλι κάτω, ο ένας πίσω από τον άλλο… Μας το ομολόγησε ο πολύς Sir Alan Duncan στο νέο του βιβλίο με τη γεμάτη χολή και εκδίκηση δήλωσή του ότι «they cannot push us around so rudely – or indeed at all»!!! Και αυτό γιατί… τόλμησαν, Αναστασιάδης/Χριστοδουλίδης να παραπονεθούν για τις θέσεις του έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Τι αναμένει ένας από τη νέα βρετανο-τουρκική «Πενταμερή» δίχως την ΚΔ αλλά με δύο μουχτάρηδες των δύο κοινοτήτων; Εξαιρουμένης της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, αποχώρησης των κουβαλητών και κατοχικών στρατευμάτων, εγκλημάτων, δολοφονιών, βιασμών, ξεριζωμού;

Ένα… καλάθι προσπαθειών για νομιμοποίηση/αναγνώριση του ψευδοκράτους, του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, από τα ίδια τα θύματα! Γιατί η «εγγυήτρια» Βρετανία δεν μπορεί, της το απαγορεύουν δύο δικαστικές αποφάσεις στο Λονδίνο. Αυτή είναι η ατιμωτική προσδοκία στους στόχους του Φόρεϊν Όφις. Από το 1976 (Προστέθηκαν και η μοιρασιά της ΑΟΖ και ο αγωγός μέσω Τουρκίας).

Αείμνηστος Δρ Νεοκλής Σαρρής: Βρετανοί και Τούρκοι τα καταφέρνουν με δικούς μας «οργανωμένους στρατιώτες» στην υπηρεσία της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας…

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος


ΠΗΓΗ: simerini.sigmalive.com

https://www.onisilos.gr/?p=31750