GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. ...



Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. 

Υπενθυμίζεται ότι φέτος δεδομένης της συγκυρίας, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η άφιξη του Αγίου Φωτός θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη δέουσα σεμνότητα.

«Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, επέστρεψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις για να φτάσει σε κομβικά σημεία της χώρας και από εκεί θα μεταφερθεί στους ναούς οδικώς, αλλά ακόμη και με πλωτά του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

«Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του.

Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρείες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βλάσης.

Σημειώνεται πως η Ανάσταση θα γίνει φέτος στις 21:00 το βράδυ, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

πηγη