GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αναστασιάδης: "Να εγκαταλείψουν τον καναπέ και να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα" - Η ψήφος είναι ισχυρότερη από τη σφαίρα

Όλοι λέμε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και αποτελεί πράγματι μια ευκαιρία που δίδεται στο λαό να ασκήσει τη δύνα...

Όλοι λέμε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και αποτελεί πράγματι μια ευκαιρία που δίδεται στο λαό να ασκήσει τη δύναμη του, να ενασκήσει το δικαίωμα της ψήφου να επιλέξει ποιοι την επόμενη πενταετία θα είναι οι νομοθέτες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί, στο Λανίτειο Λύκειο, στη Λεμεσό.

«Ο Αβραάμ Λίνκολν - θα τον επικαλεστώ γιατί έχει σημασία -, είπε ότι η ψήφος είναι ισχυρότερη από την σφαίρα.

Η σφαίρα μπορεί να σκοτώσει τον εχθρό σου, η ψήφος μπορεί να σκοτώσει το μέλλον των παιδιών σου.

Εγώ θα πρόσθετα το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει και η αποχή.

Συνεπώς, καλώ το σύνολο των πολιτών να επιλέξουν με βάση τη δική τους κρίση ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών μας», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «από ό,τι πληροφορούμαι βαίνουν όλα ομαλώς και είμαι βέβαιος ότι μέχρι και το πέρας της εκλογής το αυτό αποτέλεσμα θα έχουμε.

Γι΄αυτό θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, τους δημόσιους λειτουργούς που στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα και τελικά να καλέσω και πάλι το σύνολο των πολιτών να εγκαταλείψουν αυτό που ενδεχόμενα να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για τους ίδιους».

«Να εγκαταλείψουν δηλαδή τον καναπέ, όπως λέμε, και να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα», συμπλήρωσε. 

Σε παρατήρηση ότι δεν έχουν αφαιρεθεί αφίσες υποψηφίων, κομμάτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να αλλοιώσουν ή να διαβρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Νομίζω αυτές οι αναχρονιστικές διατάξεις του νόμου θα πρέπει να τις ξαναδούμε.

Κατά την άποψη μου αυτά είναι τα ελάχιστα.

Όταν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα στέλνονται όχι μόνο μηνύματα, αλλά και τόσα όσα παρακολουθούμε θεωρώ ότι μια πινακίδα ή ένα πανό - δεν ενθαρρύνω την παρανομία, λέω τι είναι ανάγκη να γίνει μετά την εκλογική διαδικασία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «νομίζω ότι η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας θα έπρεπε να είναι μια επιβράβευση των κυβερνητικών μέτρων, αν ιδιαίτερα συγκριθεί η Κύπρος με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών».

Σε ερώτηση ότι είναι πρωτόγνωρες εκλογές και για πρώτη φορά υπάρχουν κινητές κάλπες για να ψηφίσουν άτομα που ασθενούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να φέρει εις πέρας και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους πολίτες».


ΠΗΓΗ