GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σενάρια πολέμου! Πιθανή είσοδος Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, βέβαιη η πολεμική αντίδραση της Ρωσίας!

Ρωσία και ΗΠΑ ευρίσκονται κοντά σε μια κρίση τύπου "Κούβας το 1962" στην Μαύρη θάλασσα Σοβαρές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή τ...

Ρωσία και ΗΠΑ ευρίσκονται κοντά σε μια κρίση τύπου "Κούβας το 1962" στην Μαύρη θάλασσα

Σοβαρές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, αφού Αμερικανοί στρατιωτικοί εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.

"Η Μόσχα μπορεί να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για αυτό". Αυτό δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής Ναύαρχος ε.α. των ΗΠΑ, πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης.

Ο Ναύαρχος υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για την Ουκρανία και τη Δύση να χαίρονται και ακόμη περισσότερο να χαλαρώσουν παρακολουθώντας τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, τα οποία και στο παρελθόν είχαν αποσυρθεί από τα ουκρανικά σύνορα.

“Η Μόσχα μπορεί να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή και για αυτό έχει τις απαραίτητες στρατιωτικές δυνατότητες. Μην ξεχνάτε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξοδεύει πολλή ενέργεια και χρήματα για τη δημιουργία ισχυρού ρωσικού στρατού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και μέρος της Ευρώπης δεν πρέπει να χαλαρώσουν, καθώς η Ρωσία μπορεί να κάνει επίθεση ανά πάσα στιγμή", αναφέρει ο  ναύαρχος.

Επιπλέον, ο Σταυρίδης θεωρεί τη Μαύρη Θάλασσα «πιθανή θαλάσσια περιοχή σύγκρουσης», τον έλεγχο της οποίας η Ρωσία θα ενισχύσει.

Υποθέτοντας πώς θα εξελιχθούν πιθανόν τα γεγονότα, ο αμερικανικός στρατός σε ένα δικό του σενάριο, αναφέρει ότι μια ρωσική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει με τη βοήθεια ταχύπλοων περιπολικών σκαφών με πυραύλους Κρουζ.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μαζικά επιθετικά ελικόπτερα.Σύμφωνα με τον ναύαρχο, η Μόσχα μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει την Ουκρανία, και το ΝΑΤΟ σε αυτήν την κατάσταση δεν θα είναι σε θέση να κάνει τίποτα για κάποιο διάστημα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας χαρακτήρισε τη Μαύρη Θάλασσα ως "λίμνη του ΝΑΤΟ".

Ο Bogdan Aurescu σημείωσε επίσης ότι τα προγράμματα για σιδηρόδρομο και οδική σύνδεση Rail-2-Sea και Via Carpatia είναι απαραίτητα όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για τη στρατιωτική κινητικότητα.

“Η Μαύρη Θάλασσα είναι  μια λίμνη του ΝΑΤΟ", τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης EPC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών)προκαλώντας οργή στην Μόσχα.

Σχετικά τώρα με το θέμα της Ουκρανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Συνοδεύοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή του στη Λουιζιάνα, η Ζαν Πιέρ απάντησε σε ερωτήσεις από μέλη του Τύπου στο προεδρικό αεροσκάφος.

"Υποστηρίζουμε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ", δήλωσε η Jean-Pierre, αφού υπενθύμισε ότι η Ουκρανία θέλει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μετά την πρόσφατη κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έκανε δήλωση, λέγοντας ότι ανησυχεί έντονα από την παρουσία της Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του Κιέβου.

"Κάποιο μέρος του βαρέως ρωσικού οπλισμού έχει αποσυρθεί από την περιοχή, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί.

Η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει σε αυτήν την περιοχή γρήγορα", δήλωσε ο Blinken, ισχυριζόμενος ότι παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από τα ουκρανικά σύνορα, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός ρωσικός στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι “οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μέσο για πρωτοβουλίες περιορισμού στη Μαύρη Θάλασσα”.

Το ζήτημα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι μέχρι που μπορεί να φτάσουν Ουάσιγκτον και Μόσχα για την Ουκρανία, την Κριμαία και την Μαύρη θάλασσα τελικά, ενώ οι Ρωσόφωνοι έκαναν παρέλαση με αφορμή την λήξη του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στην Α.Ουκρανία.


πηγη