GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Βροχή» ρουκετών έπληξε το Τελ Αβίβ - Ανακατευθύνονται στην Κύπρο οι πτήσεις – Συγκλονιστικά βίντεο

Σειρήνες άρχισαν να ηχούν το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ, προειδοποιώντας για εισερχόμενους ...



Σειρήνες άρχισαν να ηχούν το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ, προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυράλους, καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε επιθέσεις.

Η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς.


Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της.


Αμέσως μετά την ανακοίνωση άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ, τα προάστιά του και τις γειτονικές πόλεις.


Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τον αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Μετά την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο και μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας του, οι πτήσεις ανακατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Την πληροφορία μεταδίδουν οι Times of Israel, το Channel 12 και άλλα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα πλήγματα που εξαπέλυσε η Χαμάς, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ.



Μέχρι αυτή τη στιγμή οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόσες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό, αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».


Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρισκόταν σε γειτονική πόλη, είπε ότι είδε τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια και οι δρόμοι ερήμωσαν. 


Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, τραυματίστηκαν σε αυτήν την πόλη.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα άδειο λεωφορείο στο προάστιο Χολόν.


Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, ρουκέτα της Χαμάς χτύπησε και δεξαμενή πετρελαίου στο λιμάνι Ασκελόν.



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας «θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα».

«Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας βαριάς εκστρατείας», είπε ο Νετανιάχου, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Η Χαμάς «είναι έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια κλιμάκωση των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο ηγέτης της, σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Άμεσες οι αντιδράσεις 

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, νέα έκτακτη συνεδρίαση για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, τη δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας.

Η πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, την οποία είχε ζητήσει η Τύνιδα, έληξε χωρίς να εκδοθεί καμιά κοινή δήλωση από το Συμβούλιο λόγω των επιφυλάξεων που είχαν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για την έγκριση ενός κειμένου "σε αυτό το στάδιο".

Την ίδια ώρα, ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, προειδοποίησε ότι το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Σταματήστε αμέσως τα πυρά. Αυτή η κλιμάκωση οδεύει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας.

Οι επικεφαλής όλων των πλευρών πρέπει να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση. Ένας πόλεμος στη Γάζα θα ήταν καταστροφικός και αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα είναι οι απλοί άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νορβηγός διπλωμάτης.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κατηγορεί το Ισραήλ για την κλιμάκωση της βίας 

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου 'Αχμετ Αμπούλ Γέιτ κατηγόρησε το Ισραήλ για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας και προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει.

"Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό στο οποίο να ξεκίνησε η βία στην παλαιστινιακή πλευρά. Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό στο οποίο οι Παλαιστίνιοι να ξεκίνησαν μια πρόκληση ή κλιμάκωση", δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών αραβικών χωρών.

Κατηγόρησε τις "απερίσκεπτες πολιτικές" του Ισραήλ και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να κατηγορεί τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους.

"Είναι η δύναμη κατοχής που έχει την στρατιωτική εξουσία και ντε φάκτο έλεγχο και είναι η ίδια δύναμη που ξεκινά τη βία και την πρόκληση", δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ.

Βαθιά ανησυχία ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – «Είναι απαράδεκτο»

Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης που παρατηρείται το βράδυ της Τρίτης από την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον αμάχων στο Ισραήλ, εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σε ανάρτηση στο Twitter. 

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, «αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και πρέπει να τελειώσει τώρα».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ, λέγοντας ότι πρέπει να τερματιστούν αμέσως.

"Η επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ είναι απολύτως απαράδεκτη και πρέπει να τελειώσει αμέσως. Το Ισραήλ έχει σε αυτήν την περίπτωση το δικαίωμα αυτοάμυνας. Αυτή η κλιμάκωση της βίας δεν μπορεί ούτε να γίνει ανεκτή ούτε αποδεκτή", έγραψε ο Μάας σε μηνυμα του στο Twitter.


πηγη