GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Μόσχα διακήρυξε ως "αιτία πολέμου" την εμπλοκή Άγκυρας στην Κριμαία

Η Τουρκία "βάζει νέες φωτιές" στην Ουκρανία - Στόχος η προσέλκυση νέων μνηστήρων για τα drone BAYRAKTAR ΗΜόσχα απειλεί την Άγκ...



Η Τουρκία "βάζει νέες φωτιές" στην Ουκρανία - Στόχος η προσέλκυση νέων μνηστήρων για τα drone BAYRAKTAR

ΗΜόσχα απειλεί την Άγκυρα, να μην εμπλακεί στην Κριμαία διότι αυτό θα θεωρηθεί  "παραβίαση" των ρωσικών συνόρων, που σημαίνει ξεκάθαρα "αιτία πολέμου" σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα. 

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα την Τουρκία ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως “ προσπάθειες να πυροδοτηθεί εκ νέου «στρατιωτική κρίση» στην Ουκρανία μετά την κίνηση της Άγκυρας να ενισχύσει την αμυντική συνεργασίας της με το Κίεβο".

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Κίεβο εν μέσω συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων του με την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν είχε τονίσει εκείνη την περίοδο ότι η Τουρκία και η Ουκρανία είχαν ιδρύσει μια διπλωματική πλατφόρμα, στην οποία συμμετείχαν οι ΥΠΕΞ και οι ΥΠΑΜ των δύο χωρών, για να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

"Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Τούρκους συναδέλφους μας να αναλύσουν προσεκτικά την κατάσταση και να σταματήσουν να τροφοδοτούν το στρατιωτικό συναίσθημα του Κιέβου", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του.



Ο ίδιος τόνισε ότι η ενθάρρυνση «επιθετικών» ουκρανικών ενεργειών έναντι της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014 ισοδυναμεί με καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας.

"Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα προσαρμόσει τη γραμμή της με βάση τις νόμιμες ανησυχίες μας", υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Τουρκία, μαζί με το ΝΑΤΟ, έχουν επικρίνει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014 και έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου πολεμούν τους φιλο-Ρώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Τουρκία, πούλησε επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα  στο Κίεβο, ωστόσο, η Άγκυρα διαθέτει μια στενή συνεργασία με τη Μόσχα στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, ρωσικά πολεμικά έχουν παραταχθεί  με τέτοιο τρόπο ώστε σε περίπτωση απειλής, να μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε απαιτηθεί στην Κριμαία.

“Η τοποθέτηση των πλοίων σε διάταξη μάχης”, δηλώνουν Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές, “είναι ένα άμεσο μήνυμα προς όλους ότι δεν θα είναι δυνατή η επίλυση του ζητήματος με την βία”.

Οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δυνατότητες του ρωσικού στόλου που σταθμεύουν στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα είναι αρκετές για να σταματήσουν οποιαδήποτε επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον της Χερσονήσου της Κριμαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι πολιτικοί τονίζουν επανειλημμένα το γεγονός ότι, η Μόσχα δεν θα αφήσει χωρίς προστασία ούτε τους πολίτες της Ρωσίας στην Α.Ουκρανία, ούτε φυσικά αυτούς στην Κριμαία.


πηγη