GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραμπ: Είχα δίκιο, ο κορωνοϊός ξέφυγε από κινεζικό εργαστήριο

«Είχα από την αρχή δίκιο, ήταν εμφανές», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε κατά των μέσων ενημέρωσης, υπογ...


«Είχα από την αρχή δίκιο, ήταν εμφανές», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε κατά των μέσων ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ο κορωνοϊός «ξεπήδησε» από κινεζικό εργαστήριο.

«Για μένα ήταν εμφανές από την αρχή, επικρίθηκα σφοδρά, ως συνήθως.

»Τώρα όλοι λένε ότι είχα δίκιο, ευχαριστώ», προσέθεσε στη δήλωσή του ο Τραμπ.

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την προέλευση του κορωνοϊού, ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης, όπως το πρόσφατο της Wall Street Journal, αφήνουν αιχμές ότι ο ιός μπορεί να ξεκίνησε από εργαστήριο, καθώς τρεις ερευνητές στη Βουχάν είχαν συμπτώματα από τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, ωστόσο ζητεί διαφάνεια στην έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η WSJ ανέφερε στο άρθρο της ότι νυν και πρώην αξιωματούχοι που έχουν γνώση των πληροφοριών που αφορούν τους ερευνητές του ινστιτούτου της Βουχάν εξέφρασαν διάφορες απόψεις για την ισχύ των στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση, με ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο να δηλώνει ότι χρειάζεται «να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωση».

Οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Βρετανία και άλλες χώρες εξέφρασαν τον Μάρτιο ανησυχίες για την έκθεση του ΠΟΥ σχετικά με την προέλευση της covid-19 και ζήτησαν να γίνουν επιπλέον έρευνες και να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα πρώτα στάδια της επιδημίας.


ΠΗΓΗ