GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τι τρέχει με Μενδώνη... Σκόπια; Προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα με την άδεια σε ΜΚΟ

«Κατ’ εξαίρεση» εγγραφή που ως σκοπό είχε να επιτρέψει στους σκοπιανόφρονες να εγείρουν πολιτικά ζητήματα Ερωτήματα συνεχίζουν να προκύπ...



«Κατ’ εξαίρεση» εγγραφή που ως σκοπό είχε να επιτρέψει στους σκοπιανόφρονες να εγείρουν πολιτικά ζητήματα

Ερωτήματα συνεχίζουν να προκύπτουν για την εγγραφή στο μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού της οργάνωσης των σκοπιανοφρόνων, που είχαν ως σκοπό τη διάδοση της «μακεδονικής γλώσσας» εντός της ελληνικής επικράτειας και επιδίωκαν να… εισπράξουν επιχορηγήσεις προκειμένου να το κάνουν με έξοδα του Έλληνα πολίτη.
Συγκεκριμένα, η αίτηση της ΑΜΚΕ «Κρίστε Μισίρκοβ» στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού έγινε, όπως η ίδια η εταιρία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 22 Απριλίου του 2021 και η έγκριση δόθηκε στις 10 Μαΐου.
 
Όπως όμως αναφέρεται στη σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού για τις επιχορηγήσεις για το 2021, υπήρχε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.
Δικαίωμα επιχορήγησης είχαν φορείς οι οποίοι ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληγε στις 22 Φεβρουαρίου (με έναρξη στις 7 Ιανουαρίου), ενώ φορείς μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο, εφόσον δεν έχουν ήδη εγγραφεί έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2021.

Αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές στο Μητρώο.
Όμως η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, όπως είδαμε, έκανε σε ύστερη ημερομηνία την εγγραφή της στο Μητρώο, προκαλώντας έκπληξη σε εκπροσώπους άλλων οργανισμών που… πάλευαν να προλάβουν τις ημερομηνίες!

Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι τελικά οι φιλοσκοπιανοί δεν είχαν ενδιαφέρον να επιχορηγηθούν -πράγμα δύσκολο, καθώς ο κύριος λόγος εγγραφής στο συγκεκριμένο Μητρώο είναι αυτές οι επιχορηγήσεις-, αλλά απλώς ήθελαν να «νομιμοποιήσουν» τις προσπάθειές τους, ως ανήκοντες στο Μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού, παραμένει το ερώτημα γιατί εγκρίθηκε αυτή τους η αίτηση, στο συγκεκριμένο μάλιστα χρονικό σημείο.
 
Το καλό σενάριο είναι να ήλπιζαν στις επιδοτήσεις της… επόμενης χρονιάς, ενώ το κακό είναι πολύ χειρότερο. Να αποκαλύφθηκε απλώς η διαδικασία μιας «κατ’ εξαίρεση» εγγραφής που ως σκοπό είχε να επιτρέψει στους σκοπιανόφρονες να εγείρουν πολιτικά ζητήματα.

πηγη