GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Α.Γεωργιάδης εξελίσσεται σε... Ν.Καρανίκα

Μεγαλύτερη ώθηση στην εξαγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης θέλει να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σκ...



Μεγαλύτερη ώθηση στην εξαγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης θέλει να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σκοπός του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, είναι να διευκολυνθούν οι καλλιεργητές κάνναβης, οι οποίοι έχουν λάβει σχετική άδεια στη χώρα μας, ώστε να εξάγουν το προϊόν τους στο εξωτερικό, τη στιγμή που στην Ελλάδα θεωρείται παράνομο.

Σουρεαλιστικές καταστάσεις!

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στην Ελλάδα 94 άδειες για καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Με τη νέα προτεινόμενη εξαγωγική διαδικασία, ένα προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να κυκλοφορήσει στη χώρα εισαγωγής του με βάση απόφαση της αλλοδαπής αρμόδιας Αρχής, χωρίς να είναι απαραίτητη και η έγκριση κυκλοφορίας του στην Ελλάδα.

Για την κυκλοφορία του στη χώρα μας παραμένει σε ισχύ το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, που προβλέπει έκδοση ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ πριν από τη διάθεσή του σε ασθενείς.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ του ΕΟΦ, ποσού 2.500 ευρώ, συν 400 ευρώ ανά μορφή και περιεκτικότητα με δυνατότητα αναπροσαρμογής του, για τη χορήγηση άδειας παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης αποκλειστικά για εξαγωγή.


πηγη