GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξύλο Ισραηλινών σε Τούρκους δημοσιογράφους - Διεθνής διαμαρτυρία Anadolu (VID)

Το μεγαλύτερο κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Τουρκίας Anadolu με παγκόσμια εμβέλεια, κάλεσε την Τετάρτη άλλα διεθνή πρακτορεία ειδήσε...




Το μεγαλύτερο κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Τουρκίας Anadolu με παγκόσμια εμβέλεια, κάλεσε την Τετάρτη άλλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να δείξουν αλληλεγγύη «ενάντια στις βίαιες επιθέσεις της ισραηλινής αστυνομίας σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ».

«Ενώ ασκούσαν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, τέσσερις από τους δημοσιογράφους μας υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι δημοσιογράφοι μας που καταγράφουν τα γεγονότα επί τόπου ενώ τηρούν τις αρχές της δημοσιογραφίας αντιμετωπίζουν μια τρομακτική κατάσταση», δήλωσε ο Σερντάρ Καραγκόζ, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Anadolu, στο μια επιστολή προς άλλα πρακτορεία ειδήσεων.


Η επιστολή στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), στον Οργανισμό Ειδησεογραφικών Πρακτορείων Ασίας-Ειρηνικού (OANA), στη Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων της Μεσογείου (AMAN) και στην Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων των Βαλκανίων - Νοτιοανατολική Ευρώπη (ABNA-SE) .

Ο Καραγκόζ προέτρεψε τους διεθνείς συναδέλφους να παραμείνουν σε αλληλεγγύη μαζί του, καθώς ο οργανισμός του Anadolu,είπε, ασκεί τα βασικά δημοσιογραφικά του καθήκοντα «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».


Τα περιστατικά έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο Τέμενος Αλ Άκσα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να απομακρύνουν από εκεί τον κόσμο με τους τούρκου δημοσιογράφους να προβάλουν αντίτσαση.

Στην συνέχεια δημοσίευσαν τις πιο κάτω φωτογραφίες στα ΜΜΕ.

Ο Turgut Alp Boyraz, δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu

Mustafa al-Kharouf, φωτογράφος του Anadolu


Το Anadolu, που ιδρύθηκε το 1920, είναι ένα κορυφαίο παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο και είναι ουσιαστικά σήμερα η ναυαρχίδα της προπαγάνδας Ενρτογάν μαζί με το TRT.


sigmalive