GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η απόλυτη ''κόλαση'': Kαίγονται ουκρανικά τανκ - Drone χτύπησε φάλαγγα εφοδιασμού - Εικόνες

Οι Ρώσοι αποσύρονται από τα σύνορα αλλά είναι κοντά για να ξαναεπιστρέψουν πάλι εκεί σε περίπτωση κλιμάκωσης Οι πολιτοφυλακές του Ντονέτ...



Οι Ρώσοι αποσύρονται από τα σύνορα αλλά είναι κοντά για να ξαναεπιστρέψουν πάλι εκεί σε περίπτωση κλιμάκωσης

Οι πολιτοφυλακές του Ντονέτσκ κατέστρεψαν φάλαγγα εφοδιασμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας ένα άγνωστο drone, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην περιοχή.

Πριν από λίγες ώρες, οι ρωσόφωνες δυνάμεις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή επίθεση στις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων  της Ουκρανίας, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Avia.pro, ένα άγνωστης προέλευσης drone επιτέθηκε με επιτυχία στις θέσεις του 82ου ουκρανικού τάγματος εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 8 οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός.



Μιλάμε για ένα πετρελαιοφόρο όχημα και επτά στρατιωτικά φορτηγά.

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με πιθανά θύματα και τραυματίες, ωστόσο, η επίθεση από την ρωσική πολιτοφυλακή των αυτοανακηρυχθέντων δημοκρατιών είναι μια ένδειξη ότι όλα κρέμονται στην κυριολεξία από μια κλωστή στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από το Λουγκάνσκ, στην πόλη Rubezhnoe, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του 82ου ουκρανικού τάγματος. 
 
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Πριν λίγο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση γύρω από την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας.

"Έχουμε ακούσει την ανακοίνωση της Ρωσίας, περί απόσυρσης των στρατευμάτων της από τα σύνορα της Ουκρανίας. Όπως είπα, έχουμε ακούσει τις δηλώσεις. Τώρα θα αναζητήσουμε και δράση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν για να παρακολουθούν την κατάσταση και θα το κάνουμε αυτό στενά με αξιωματούχους της Ουκρανίας, καθώς και με συμμάχους και εταίρους καθ’ όλη τη διάρκεια'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ned Price σε συνέντευξη Τύπου στις 22 Απριλίου 2021.

"Έχουμε καταστήσει σαφές στη δέσμευσή μας προς την ρωσική κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφεύγει προκλητικές ενέργειες και  ζητήσαμε να σταματήσουν άμεσα όλες οι ρωσικές επιθετικές δραστηριότητές εντός και γύρω από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης στρατιωτικής  συγκέντρωσης στην κατεχόμενη Κριμαία και στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά και η παρεμπόδιση ναυσιπλοΐας σε περιοχές της Μαύρης Θάλασσας", είπε ο ίδιος.

Ο Price επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η οποία φυσικά επεκτείνεται και στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας.

Το λόγο από εδώ και στο εξής θα έχουν οι διπλωμάτες και η πολιτική ηγεσία σε Μόσχα και Ουάσιγκτον, στο ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά  δεν νομίζουμε ότι θα είναι δύσκολο να έχουμε εκ νέου κλιμάκωση στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.