GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

»Hχηρή σφαλιάρα» της Ομογένειας στην κυβέρνηση

αναδημοσίευση από το ΚΑΛΑΜΙ Αφού (νόμισαν ότι) εξαπάτησαν τον απόδημο Ελληνισμό με το έκτρωμα »ψήφος στους Απόδημους», ήρθε και η ώ...



αναδημοσίευση από το ΚΑΛΑΜΙ

Αφού (νόμισαν ότι) εξαπάτησαν τον απόδημο Ελληνισμό με το έκτρωμα »ψήφος στους Απόδημους», ήρθε και η ώρα του… λογαριασμού.

Η εντυπωσιακά μεγάλη απροθυμία των Ομογενών να εγγραφούν στις ειδικές »λίστες» του υπουργείου Εσωτερικών, γιά να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, είναι μία »ηχηρή σφαλιάρα» στο διεφθαρμένο, σάπιο κράτος των Αθηνών και στην ασοβάρευτη κυβέρνησή του.

Το αντιδημοκρατικό έκτρωμα »ψήφος στους Απόδημους», αυτόματα αποκλείει όσους ζουν στο εξωτερικό γιά 35 ή περισσότερα χρόνια.

Δηλαδή, την (μεγάλη) πλειοψηφία των Ομογενών, που κατά σύμπτωση είναι »δεξιοί».

Ενώ επιτρέπεται σε όσους είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια να μπορούν να ψηφίζουν στον νομό τους στην Ελλάδα, στους ίδιους δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό, με επιστολική ή άλλης μορφής ψήφο.

Ο απόλυτος παραλογισμός.

‘Οταν στις 12 Δεκεμβρίου 2019 ψηφίστηκε ο νόμος στην Βουλή, οι απόδημοι ‘Ελληνες καταλάβαμε ότι κυβέρνηση, κόμματα-πολιτικοί, μας κοροϊδεύουν και μας υποτιμούν την νοημοσύνη.

Καταλάβαμε, ακόμα, ότι ελάχιστοι θα εγγραφούν στους »ειδικούς εκλογικούς καταλόγους» και θα είναι θαύμα αν συνολικά ψηφίσουν 50.000 απόδημοι από όλον τον κόσμο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Στον νόμο αναφέρεται: »Η αίτηση του εκλογέα θα γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πύλη η οποία αναμένεται να λειτουργήσει εντός δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου».

Δηλαδή θα λειτουργούσε από Φεβρουάριο 2020.

Η »πύλη» άρχισε να υπολειτουργεί από Φεβρουάριο… 2021, πιστοποιώντας ότι είναι ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες.

Σύμφωνα με τον νόμο-έκτρωμα που προσβάλει τους ‘Ελληνες πολίτες που ζούν στο εξωτερικό, αυτόματα αποκλείονται όσοι ζουν εκτός Ελλάδας από τον χρόνο 1987.
Οι υπόλοιποι θα πρέπει να έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα τις τελευταίες 3μιση δεκαετίες.
Αυτό και αν δεν είναι η αποθέωση της ηλιθιότητας.

Εξυπακούεται ότι οι ψηφοφόροι εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο κόμμα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και κυβέρνηση-κόμματα, που υποτίθεται »κόπτονται» γά τον απόδημο Ελληνισμό, μας κάνουν την μεγάλη χάρη να εκλέγονται 3 (τρεις) απόδημοι ‘Ελληνες συνολικά, στο Επικρατείας.

Μάλιστα… Το 30% του ‘Εθνους που ζει εκτός Ελλάδας, θα αντιπροσωπεύεται σε ποσοστό 1% (ένα στα εκατό) στην Βουλή των Ελλήνων!!!

Η υποτίμηση της νοημοσύνης των απόδημων Ελλήνων συνεχίζεται και από τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν δηλώνει, χωρίς ντροπή, »δώσαμε ψήφο στους Απόδημους».

Ναι δίνουν το δικαίωμα σε ποσοστό 25% των Απόδημων να εγγραφούν στις ειδικές »λίστες».

Από το 25% θα εγγραφεί ένα 20%.

Και από το 20% θα ψηφίσει ένα 20%.

ΔΕΝ δίνουν το δικαίωμα στους Απόδημους, ολικά.

Η εξήγηση απλή: Κυβέρνηση και κόμματα, φοβήθηκαν το αυτονόητο.

»Αν ψηφίζουν π.χ. 2 εκατομ. Απόδημων και φιάξουν κόμμα δικό τους στην Ελλάδα, τι γίνεται με τα δικά μας κόμματα;;;».

Και αν ψηφίσουν ομαδικά και τους προτιμήσει ένα έστω μικρό ποσοστό των »εντός», που είναι απογοητευμένοι με τα εγχώρια κόμματα, τότε με το »καλημέρα» γίνονται - το ολιγότερο - αξιωματική αντιπολίτευση και »ρυθμιστές».

Τα 2.5-3 εκατ. των Απόδημων, είναι η περίφημη »αποχή» που σημειώνεται στις βουλευτικές εκλογές, στην Ελλάδα.

Είναι οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, με δικαίωμα ψήφου, που ναι μεν μπορούν να ψηφίζουν αν ευρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, αλλά δεν μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους εκτός Ελλάδας!!!

Τώρα, αν κρίνουμε από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, κατάλαβαν στην κυβέρνηση ότι η Ομογένεια τους »γύρισε την πλάτη» και η μεγάλη πλειοψηφία της,

ΔΕΝ προτίθεται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά φτηνά »καραγκιοζιλίκια», εγγραφόμενη στους »ειδικούς εκλογικούς καταλόγους».

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ακόμα και »δεξιοί» Ομογενείς ομιλούν απαξιωτικά γιά τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά το ζήτημα της δήθεν ψήφου, απλά του λέμε το αυτονόητο:

»Είσαι πολύ μικρός, αν νομίζεις ότι μπορείς να κοροϊδεύεις, να υποτιμάς τους απόδημους ‘Ελληνες και την νοημοσύνη τους».

Γ. Λ. – kalami.us, 11 Aπρ. ’21