GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις: Μεταγωγικό C-130J προσγειώθηκε στο Κίεβο

Η απόλυτη ''κόλαση'' Ο Μπάιντεν δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω στις δεσμεύσεις του για στρατιωτική ε...



Η απόλυτη ''κόλαση''

Ο Μπάιντεν δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω στις δεσμεύσεις του για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας "με κάθε κόστος".

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος των ΗΠΑ Lockheed Martin C-130J από την αεροπορική βάση Ramstein προσγειώθηκε στο Κίεβο την Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης Flightradar24.


Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσθετο πακέτο 125 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ασφάλεια της Ουκρανίας την εκπαίδευση, αλλά και την ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας.

Όλα αυτά "κάτω από την μύτη" του Πούτιν, ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τους Αμερικάνους να αναμειγνύονται με σθένος στην "σκακιέρα" της Α.Ευρώπης και δη μάλιστα της Ουκρανίας!



Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι 

Τη «σταθερή στήριξη» της Ουάσινγκτον στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Μπάιντεν επανέλαβε «την ακλόνητη στήριξη στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία». 

Άμεση απάντηση από τον τσάρο 

Tαυτόχρονα, αρκετοί Ρώσοι υψηλόβαθμοι στρατηγοί από τη Μόσχα έφτασαν στην Κριμαία με ένα Tu-204-100V της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Μεταφορών μετά την αύξηση των εντάσεων ασφαλείας στην περιοχή.

Όλα δείχνουν πως η σύγκρουση είναι θέμα ημερών.


πηγη